В Україні до травневих свят подешевшає бензин

В Україні до травневих свят подешевшає бензин
В Україні в найближчі тижні подешевшає бензин, вважають експерти. Зниження цін на паливо відбудеться через різке падіння ціни на нафту в світі нижче $ 100 за барель (162 л).

Нагадаємо, кілька місяців тому вартість бареля становила $ 113-116. Експерти світового аналітичного агентства Bloomberg вважають, що ціни на "чорне золото" знизилися через застій в світовій економіці і зниження попиту на нафту при обсягах видобутку, що зберігаються.

"Сформований потенціал для зниження цін у роздробі на 15-20 коп./л вже до кінця квітня, а враховуючи, що зберігається сприятлива ситуація на світовому ринку нафти, у травні падіння вартості нафтопродуктів буде мати продовження", - прогнозує директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн.

Зазначимо, що за останніми даними "А-95", на 15 квітня середня по Україні роздрібна ціна бензину А-95 становить 11,01 грн/л, дизпалива - 10,07 грн/л. Це означає, що горючка може вперше за останні півроку впасти нижче 11 грн/л бензину та 10 грн/л дизпального.

Заступник директора НТЦ "Психея" Геннадій Рябцев вважає, що справедливим буде зниження цін на 30 коп./л. За словами експерта, те, що нафта на сьогоднішній день дешевша, ніж півроку тому, а ціни вищі на 15-20 коп/л, пояснюється недавніми побоюваннями трейдерів, що Кабмін міг підвищити акцизи до середньоєвропейських (майже в 2,5 рази). "Якщо хтось зважиться першим знизити ціни - ринок за ним піде", - вважає Рябцев.

Президент асоціації "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України" Леонід Косянчук визнає, що дорогі запаси палива, які були куплені в березні, закінчуються і починається продаж більш дешевих квітневих. "Є всі передумови, щоб з найближчого понеділка ціни впали на 15-20 коп./л. Трейдери заробляють на обсягах, тому для збільшення продажів поступляться прибутком", - говорить Косянчук.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.