Європа позичить Україні гроші на ремонт газової труби

Європа позичить Україні гроші на ремонт газової труби
Європейський інвестиційний банк та Європейський банк реконструкції та розвитку нададуть Україні 308 мільйонів доларів на реконструкцію української газотранспортної системи.

Відповідну кредитну угоду планується підписати у вересні цього року. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький на прес-конференції в понеділок в Києві, передає "УНН".

"У вересні ми відкриємо цю кредитну лінію", - сказав міністр.

Він також додав, що під час круглого столу в Брюсселі, сторони погодились найскоріше вирішити питання надання кредитних коштів.

Ставицький уточнив, що кредитна угода ще не підписана. Однак, він підкреслив, що відсотки за цим кредитом не перевищуватимуть ті, які є в ЄС.

Крім того, міністр не виключає можливості приватизації української ГТС.

"Чи буде приватизація, можна говорити лише після ухвалення закону. Але законопроект дозволяє проводити приватизацію", - зазначив він, висловивши сподівання, що народні депутати приймуть "зважене рішення".

Нагадаємо, раніше у Верховній Раді зареєстрували законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою реформування НАК "Нафтогаз України", яким пропонується вилучити з українського законодавства заборону на приватизацію магістральних газопроводів.

Зазначимо, першочерговим проектом модернізації української ГТС визначений магістральний газопровід Уренгой-Помари-Ужгород. Загальна вартість проекту становить 519 мільйонів доларів.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.