Гроші від продажу "Нафтогазу" підуть на погашення західних кредитів

Гроші від продажу "Нафтогазу" підуть на погашення західних кредитів
Реформування "Нафтогазу України" триває і завершиться після приватизації компанії. В уряді очікують залучити від продажу НАК серйозні кошти, частина яких піде на погашення кредитів. Про це в інтерв'ю DT.UA заявив віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко.

"Ми створили акціонерні товариства, зараз направили закон про скасування заборони на приватизацію. Після приватизації компанії ми її дійсно реально розділимо", - сказав Бойко.

Він підкреслив, що приватизувати "Нафтогаз" рекомендували закордонні консультанти. За словами віце-прем'єра, це сприятиме підвищенню прозорості діяльності компанії і дозволить залучити значні кошти.

"Приватизація - це те, що наші консультанти рекомендують Ernst&Young. Оскільки приватизація підвищить прозорість холдингу і дозволить частину грошей від приватизації направити на погашення західних кредитів", - сказав Бойко.

"Рішення буде приймати уряд, поки ми готуємо законодавчу базу", - зазначив віце-прем'єр.

Нагадаємо, 26 квітня у Верховній Раді був зареєстрований законопроект № 2637, яким Кабмін пропонує зняти заборону на приватизацію держпідприємств, дочірніх підприємств НАК "Нафтогаз України", а також підприємств, установ, організацій, утворених в результаті їхньої реорганізації.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.