Росія обіцяла Україні знизити ціну на газ в два рази - ЗМІ

Росія обіцяла Україні знизити ціну на газ в два рази - ЗМІ
Україна найближчим часом може почати переговори з Росією щодо створення консорціуму з ГТС, а також про знижки на газ, пишуть "Вести" з посиланням на джерело в колах, близьких до переговорного процесу між двома країнами.

"Президент Янукович вже заявив, що Україна має право на вихід із третього енергопакету Євросоюзу після підтримки ЄС проекту "Південний потік". Як відомо, цей пакет перекривав можливості по створенню консорціуму з управління ГТС. Якщо Україна вийде з третього енергопакету, то це відкриває шлях до відновлення переговорів з даного питання", - заявив він.

За його словами, наприкінці минулого року країни вже дуже близько підійшли до вирішення цього питання.

"Російська сторона разом із створенням консорціуму, який би взяв ГТС в оренду, була готова запропонувати Україні зниження ціни з нинішніх $ 410 до білоруського рівня плюс $ 20 до $ 180 за тисячу кубів, - повідомив він. - Крім того, російська сторона готова була зробити передоплату за оренду у розмірі 8 млрд доларів. Але тоді в останній момент угода зірвалася. Як буде цього разу - побачимо після Вільнюса".

Зазначимо, що глава "Газпрому" Олексій Міллер заявляв про припинення переговорів щодо створення газотранспортного консорціуму в червні 2013 р. "Для них потрібні підстави, а їх немає", - сказав він тоді, натякаючи на входження України в третій енергопакет ЄС.

Раніше повідомлялося, що газовий консорціум з Росією може обійтися Україні в 7 мільярдів доларів.

Зазначимо, за повідомленнями ЗМІ, Росія пообіцяла Україні в обмін на асоціацію цілий пакет пропозицій, включаючи зниження цін на паливо. При цьому російський президент Володимир Путін заявив, що не говорив з Януковичем про знижки на газ.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.