В Україні запустився новий онлайн-сервіс для платників податків

В Україні запустився новий онлайн-сервіс для платників податків
Міністерство доходів і зборів України запустило на міністерському сайті новий онлайн-сервіс - електронний кабінет платника податків, що дозволяє користувачу формувати власну податкову історію в електронному вигляді.

Як повідомили в прес-службі Міндоходів, новий сервіс орієнтований на зручність і допомогу платнику податків у формуванні податкових звітів та своєчасної виплати бюджетних платежів.

"У своєму електронному кабінеті платник податків зможе підготувати, заповнити та надіслати звітність в електронному вигляді і відразу ж отримати квитанцію про її прийняття (або не прийняття). Для зручності звітність буде надаватися одним пакетом. І на кожен прийнятий пакет буде приходити одна квитанція", - роз'яснили у Міндоходів.

Додатковою функцією сервісу стане можливість перегляду історії розрахунків платника з бюджетом, отримання прогнозу розрахунків до кінця звітного року, а також установка нагадувань про крайній термін подачі декларацій.

Сформувати кабінет платника податків можна на сайті Міндоходів через систему авторизації за допомогою ключа електронного цифрового підпису.

Як повідомлялося, у жовтні Кабінет міністрів затвердив п'ятирічну стратегію розвитку Міністерства доходів і зборів України, що містить вісім напрямів діяльності міністерства із зазначенням конкретних цілей і термінів їхнього досягнення. У найближчі п'ять років робота Міндоходів спрямована на удосконалення податкових і митних сервісів, розвиток партнерських відносин з громадянами і бізнесом, активізацію міжнародної торгівлі за рахунок оптимізації митного регулювання, боротьбу з корупцією і тіньовим сектором економіки, а також на впровадження сучасних IT-рішень.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.