Українських бізнесменів перевірятимуть онлайн

Українських бізнесменів перевірятимуть онлайн
Міністерство доходів і зборів України пропонує з 1 січня 2014 року почати проводити дистанційні електронні перевірки з метою поліпшити якість податкового аудиту, повідомила прес-служба відомства.

Міністерство розробило відповідний проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подальшого впровадження електронного сервісу та здійснення електронних перевірок", який передбачає механізм реалізації електронних перевірок, визначає права та обов'язки платників і податкових аудиторів.

Сервісом "електронна перевірка" з 1 січня 2014 року зможуть скористатися платники єдиного податку, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування.

Міндоходів розраховує, що з 1 січня 2015 року послуга стане доступною для усіх представників малого та середнього бізнесу, які працюють на загальній системі оподаткування. А з 1 січня 2016 року - для всіх категорій платників податків. Міністерство пояснює, що таке поетапне впровадження необхідно для адаптації підприємців, а також для обліку всіх технічних деталей процесу.

Згідно з повідомленням, Міндоходів пропонує законодавчо врегулювати питання проведення електронних перевірок контролюючими органами на підставі даних, зазначених у податкових деклараціях та електронних документах платника податків.

Прес-служба зазначила, що такі перевірки будуть проводитися за заявою платника податку, який повинен повідомити про це за 10 днів до територіального органу Міндоходів.

Крім того, акт перевірки може бути складений у формі електронного документа і спрямований засобами електронного зв'язку платнику податків.

"Пропонуючи таку форму контролю, ми, по-перше, хочемо зекономити час платників податків, зробити державний аудит необтяжливим для них. По-друге, ми орієнтуємося на мінімізацію персонального контакту між платником і державою, зниження ролі людського фактора", - цитує прес-служба міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

За даними міністерства, існуюча інфраструктура електронного документообігу дозволить перейти на дистанційний аудит без додаткових витрат для бюджету і для платників податків.

Як повідомлялося, міністр доходів і зборів Олександр Клименко заявляв, що 2013 рік стане роком змін та подальшого впровадження електронних сервісів, покликаних зекономити час платників податків та викорінити корупцію в сфері сплати податків.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.