"Газпром" наляканий позовом України, бо жодного разу не судився в Стокгольмі - експерти

"Газпром" наляканий позовом України, бо жодного разу не судився в Стокгольмі - експерти
Київ вперше за всю історію незалежності жорстко відповів на газові ультиматуми Москви та оголосив судову війну "Газпрому", йдеться в сюжеті ТСН. Тиждень.

Аналітики переконані, що Україна має всі шанси перемогти, адже це вже не перший випадок, коли на "Газпром" позиваються до суду, при цьому, у всіх випадках, російський монополіст змінював тон і надавав компаніям знижки.

Як приклад, скандали проти "Газпрому" здіймали австрійська та італійська компанії, а буквально 2 тижні тому тяганину з росіянами перемогли литовці. Усі ці випадки об'єднує один нюанс: жодного разу "Газпром" не наважився таки дійти до суду, бо останньої миті російський монополіст раптом починає сам пропонувати компаніям "домовитися".



"Йому не потрібен умовний прецидент: щоби одна компанія виграла у суді, і решта потім користувалися зверненнями до Стокгольму", - кажуть експерти.

Але є ще одна деталь: якщо справді йти до прозорого Європейського суду, то доведеться надати йому усі документи і схеми з усіма прізвищами і цифрами, тому неважко припустити, про які таємниці "Газпрому" може дізнатися світ. Чи не це найбільше лякає Кремль? Можливо, випадково, але на Берлінських переговорах у п'ятницю, Москва вже погодилася обговорювати ціну. Щоправда, тягне час і відсуває самі переговори на понеділок.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.