Україна погрожує подати ще один позов до Стокгольмського арбітражу проти "Газпрому"

Україна погрожує подати ще один позов до Стокгольмського арбітражу проти "Газпрому"
"Нафтогаз" домагатиметься перегляду транзитного контракту з Росією шляхом переговорів, однак в разі їхньої невдачі звернеться до Стокгольмського арбітражу. Про це повідомив глава правління НАК Андрій Коболєв.

"Думаю, що ми спробуємо врегулювати це питання (транзитного контракту) шляхом переговорів. Якщо невдало, то тоді, звичайно, ми будемо йти в Стокгольмський арбітраж", - заявив він.

При цьому Коболєв не уточнив, коли саме справа може дійти до суду, пояснивши, що процедура звернення до арбітражу у цьому контракті відрізняється від процедури в контракті на постачання газу.

Нагадаємо, що Київ не раз критикував транзитний контракт за відсутність гарантій обсягів транзиту. Крім того, Україна вже хотіла переглянути ставки транзиту в бік підвищення.

Раніше в "Нафтогазі" також заявили, що "Газпром" створює ризик для поставок газу в Європу - 23 червня Росія розриває один з договорів з "Нафтогазом" щодо умов транспортування газу територією України в Європу.

Нагадаємо, що "Нафтогаз України" подав позов до російського "Газпрому" в Арбітражний інститут торговельної палати Стокгольма. Зокрема, Україна вимагає від "Газпрому" справедливої ціни $ 6 млрд.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.