В усіх автобусах та маршрутках хочуть встановити касові апарати

В усіх автобусах та маршрутках хочуть встановити касові апарати
У кожному автобусі та маршрутці, які займаються перевезенням пасажирів, можуть установити касові апарати для видачі квитків.

Таку новацію запропонували в Міністерстві інфраструктури задля легалізації всіх автоперевізників після того, як сьогодні Кабмін пікетували перевізники. Вони вимагали від урядовців боротися з їхніми "тіньовими" колегами.

"Не повинно бути поділу на легалів і нелегалів. Тому прийнято спільне рішення стосовно встановлення в автобусах касових апаратів для друку фіскальних чеків, щоб не було тіньових перевезень", - зазначив міністр інфраструктури Максим Бурбак.

На пікет до будівлі уряду прийшли близько 150 перевізників. Вони також вимагали скасувати постанови, які, за їхніми словами, заважають їм працювати. Як пояснили пікетувальники, вони вимагають від уряду скасувати постанови, згідно з якими підприємці, які надають послуги з нерегулярних перевезень, можуть здійснювати поїздку за одним маршрутом лише двічі на тиждень, пише УНІАН.

Крім того, законодавство вимагає, щоб кожен власник маршруту за два дні попереджав транспортну інспекцію про те, що він повинен здійснити перевезення за таким-то маршрутом. У разі порушення цих правил транспортна інспекція штрафує перевізників або навіть відбирає ліцензію на перевезення. Мітингувальники стверджували, що ці вимоги роблять їхній бізнес неконкурентоспроможним і вимагали скасувати ці постанови Кабміну.

Бурбак зустрівся з перевізниками і запропонував їм реформу галузі.

Після запровадження касових апаратів, а також системи допуску до роботи на ринку перевезень (фінансова спроможність, професійна компетентність і добропорядність) відпадуть й інші питання, порушені перевізниками - буде знято обмеження на виконання міжобласних рейсів та відмінено конкурси на право їх виконання, підкреслив Бурбак.

Над вирішенням інших проблем сфери внутрішніх автомобільних пасажирських перевезень працюватиме робоча група, до складу якої увійдуть фахівці Мініфраструктури, Укртрансінспекції, народні депутати та представники перевізників.

Утім, як наголосив Бурбак, не буде жодних компромісів щодо безпеки перевезень. Тобто Мініфраструктури виступає за виключне дотримання перевізниками правил дорожнього руху, встановлених швидкісних обмежень, режиму роботи і відпочинку водіїв, технічну справність транспортного засобу.

Нагадаємо, у квітні цього року голова держінспекції з безпеки на наземному транспорті (Укртрансінспекція) Валерій Черненко озвучив статистику українського тіньового ринку перевезень. За його словами, ринок послуг таксі майже на 95% перебуває в тіні, ринок пасажирських перевезень – майже на 70%, вантажних – майже на 50%.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.