Відсьогодні з "пасивних" прибутків українців братимуть до 25% податків

Відсьогодні з "пасивних" прибутків українців братимуть до 25% податків
Із сьогоднішнього дня, 1 липня, до прибутків фізичних осіб застосовуватимуть прогресивну шкалу оподаткування – від 15 до 25 відсотків.

Нова норма прописана в законі "Про запобігання фінансовій катастрофі та створення передумов для економічного зростання в Україні", який Верховна Рада затвердила ще 27 березня цього року.

Нововведення не стосується оподаткування зарплати. Натомість нову систему оподаткування будуть застосовувати до пасивних доходів, тобто виграшів у лотерею, дивідендів, роялті, відсотків, інвестиційного доходу тощо.

Закон передбачає три ставки оподаткування доходів. Якщо людина за рік отримала до 500 тис. грн таких прибутків, до з неї стягнуть 15% податків. До прибутків від 500 тис. до 1 млн грн застосовуватимуть 20-відсоткове оподаткування, а понад 1 млн грн – 25%.

Нагадаємо, закон "Про запобігання фінансовій катастрофі та створення передумов для економічного зростання в Україні" парламент прийняв, аби отримати фінансування від Міжнародного валютного фонду. Україна поступово виконує вимоги МВФ. У травні підняли ціни на газ, у червні – на електроенергію. Крім того, чимало підвищень та переглядів різних виплат і допомог відбулося із сьогоднішнього дня, 1 липня.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.