Парламент прийняв закон про оподаткування ІТ-галузі

Парламент  прийняв закон про оподаткування ІТ-галузі
Верховна Рада України схвалила закон про податкові пільги для ІТ-галузі з усіма зауваженнями Президента Віктора Януковича. За ухвалення закону в цілому проголосували 264 народні депутати.

Зміни до закону передбачали введення 5-відсоткової ставки ПДФО, 5-відсоткового податку на дохід та звільнення від ПДВ лише тієї продукції, що безпосередньо розробляється українськими суб'єктами програмної індустрії.

Спеціальний режим оподаткування діятиме з 1 січня 2013 року по 1 січня 2023 року. Проте 22 червня президент Віктор Янукович ветував закон.

Згідно з ухваленим із поправками законом, норма про ставку 5-відсоткового податку на дохід, звільнення від ПДВ зберігається, а ставка ПДФО залишається на рівні ставок ПДФО для всіх інших платників податків.

На думку Президента, введення 5-відсоткової ставки ПДФО могло б призвести до суттєвих втрат бюджету, а також суперечить принципу рівності всіх платників податків перед законом та недопущення проявів податкової дискримінації.

Крім того, Президент вилучив із закону норми, що передбачають необхідність проведення позапланових виїзних перевірок суб'єктів ІТ-сфери органами ДПС, а також отримання висновку Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації для отримання статусу суб'єкта спецрежиму оподаткування.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.