Міністерство фінансів вирішило скоротити витрати бюджету на 40 млрд

Міністерство фінансів вирішило скоротити витрати бюджету на 40 млрд
Міністерство фінансів України підготувало проект секвестру державного бюджету України.

Згідно з проектом, видаткову частину бюджету пропонується зменшити майже на 40 млрд гривень, у порівнянні з поточною версією головного фінансового плану країни.

У новому проекті Мінфін виходить з тези, що у другому кварталі 2014 його витрати будуть не вище, ніж за перші шість місяців поточного року, і вже це дозволить заощадити бюджету майже 30 млрд гривень в рік. Крім того, за прогнозами Мінфіну, у видатковій частині бюджету можна знайти ресурс для економії ще майже 9,7 млрд гривень.

Річний план по видатках загального фонду в бюджеті-2014 - 378 млрд гривень. З січня по червень Кабмін профінансував витрати на 174,4 млрд гривень (касові витрати). Це - 46% від річного обсягу. Мінфін пропонує скоротити витрати на друге півріччя ще сильніше, до 164,8 млрд гривень.

Скоротити пропонують практично всі статті витрат - від фінансування діяльності адміністрації президента і ДУС до капітальних витрат. Крім того, відомство Олександра Шлапака пропонує скоротити обсяги кредитування з держбюджету. Нарешті, окремим пунктом варто економія на утриманні апарату держсектора в Україні.

По-перше, Мінфін пропонує серйозно (більш, ніж в два рази) скоротити витрати на органи, що здійснюють державний нагляд, а щоб контролери не пішли "компенсувати свої втрати за рахунок поборів з бізнесу, тим же проектом закону Мінфін пропонує заборонити їм проводити перевірки крім обумовлені Кабміном.

По-друге, в цілому по держсектору, Мінфін пропонує урізати витрати на двомісячний обсяг видатків. В тому числі - за рахунок економії на зарплаті чиновників.

Якщо проект закону буде прийнятий парламентом, керівникам бюджетних відомств буде запропоновано скорочувати видатки за рахунок зменшення штатної чисельності працівників, скорочення або скасування стимулюючих виплат, надання керівникам бюджетних установ права відправляти працівників у відпустки за свій рахунок або переводити їх на неповний робочий тиждень.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.