Глава Мін'юста розповів про позови України проти Росії на 1,2 трильйони гривень

Глава Мін'юста розповів про позови України проти Росії на 1,2 трильйони гривень
Європейський суд з прав людини нині розглядає аж три позови України проти Росії. Про це розповів голова Міністерства юстиції України Павло Петренко в інтерв'ю журналу "Фокус".

За його словами, перший і найголовніший позов пов'язаний з воєнною агресією Росії і анексією Криму.

"За ним вже є перше рішення. Росію зобов'язали вивести воєнний контингент з півострова. Також вирішується питання порушення прав власності української держави. Наші претензії російській стороні вже досягли 1,2 трильйона гривень і ця цифра буде рости", - сказав Петренко.

Він, додав, що ще одна справа пов'язана з викраденням українських дітей проросійськими бойовиками і вивезення їх в Росію. А також розглядається справа про заборону лідеру кримських татар Мустафі Джемільєву приїжджати в Крим.

Крім ЄСПЛ, Україна також позивається проти Росії в різних європейських інстанціях через завищену ціну на газ і несправедливий газовий контракт.

"Ми хочемо також отримати компенсацію переплачених сум в період з 2010 року до сьогоднішнього дня в обсязі 6 мільярдів доларів", - сказав Петренко.

За його словами, якщо Росія не захоче виконувати рішення міжнародних судів, то Україна може відібрати в неї майно в Європі.

"Рішення, які будуть передбачати грошові компенсації, для Росії виявляться болючими. Тому що в неї є активи за кордоном, які можна відібрати на користь України в тих країнах, які приєднались до відповідних конвенцій", - пояснив Петренко.

Нагадаємо, що юристи готують багатомільйонний міжнародний позов проти Путіна через збитий Boeing 777.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.