До кінця року грандіозні фінансові проблеми можуть виникнути ще в 20 банків - експерт

До кінця року грандіозні фінансові проблеми можуть виникнути ще в 20 банків - експерт
До кінця 2014 року в два десятки українських комерційних банків можуть ввести тимчасові адміністрації через можливу неплатоспроможність цих фінансових установ.

"До кінця року можуть бути введені тимчасові адміністрації в близько 20 банків. Проблеми з ліквідністю сьогодні спостерігаються у таких установ як: "СітіКомерцбанк", банк "Порто Франко", банк "Фортуна", банк "Перший", "Актив Банк" і "Терра Банк ", - розповів "Капіталу" голова правління Української міжбанківської валютної біржі Анатолій Гулей.

Тим часом проблемні фінустанови продовжують працювати на ринку і залучати нові депозити під досить високі відсотки - 25% річних і більше, відзначає Гулей.

"При цьому курс нацвалюти знаходиться вже між 12,50 і 13,50 гривні за долар і виріс спочатку року на 64%. Адекватність капіталу банківської системи починає викликати побоювання. Відтік депозитів з банківської системи говорить про низьку довіру до банківської системи, а НБУ продовжує ліберально спостерігати за ринком", - нарікає експерт.

Також нинішні проблеми банківської системи викликані тим, що позичальники Донецької, Луганської областей, а також анексованого Криму не повертають кредити. Багато фінустанов кредитували промислові підприємства цих регіонів, відзначає керівник Асоціації факторингових компаній України "УкрФактор" Павло Ружицький.

Ще однією причиною появи неплатоспроможних банків стане війна з конвертаційними центрами.

Нагадаємо, з початку року Нацбанк визнав неплатоспроможними уже 15 вітчизняних комерційних банків.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.