Гонтарєва не знає, яким буде курс долара, оскільки "Нацбанк за це не відповідає"

Гонтарєва не знає, яким буде курс долара, оскільки "Нацбанк за це не відповідає"
Глава Національного банку України Валерія Гонтарєва, яка хвалилася боротьбою з недобросовісними банками, не може спрогнозувати, якими будуть коливання курсу долара найближчим часом, повідомляє кореспондент ТСН.

"Це неправильна постановка питання, що Національний банк відповідає за курс долара. Це однозначно, Національний банк не є ні експортером, ні імпортером, ні фіскальним органом, ні бюджетно-утворюючим підприємством. За курс долара відповідає вся макроекономічна ситуація в країні", - говорить глава Нацбанку.

Єдине, що зі свого боку може робити Нацбанк, - це вводити "адміністративні обмеження", реагуючи на ситуацію на валютному ринку, щоб "зупинити панічні настрої".

У бюджеті на наступний рік закладено курс 12,9 грн/дол, і Гонтарєва зазначає, що уряд вважає цей курс економічно обґрунтованим. Однак, погіршення ситуації на Сході негативно позначається на макроекономічних показниках. Крім того, в кінці жовтня - на початку листопада в Україну прибуде місія МВФ, від якої багато в чому буде залежати і редакція бюджету на наступний рік. Також важливим фактором є готовність України до реформ, оскільки міжнародні організації готові допомагати країні і здійснюють велику допомогу, але тільки за умови масштабних реформ.

Нагадаємо, що міністр фінансів Олександр Шлапак вважає, що Україна недоотримає 8-9% ВВП, оскільки бойовики на Сході продовжують руйнувати підприємства важкої промисловості регіону.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.