Зростання економіки України в 2015 році буде "помножене на нуль" - міністр фінансів

Зростання економіки України в 2015 році буде "помножене на нуль" - міністр фінансів
Державний бюджет України на 2015 рік буде дуже жорстким, у країні буде тотальна економія. Проте уряд сподівається на нові кредити від міжнародних фінансових донорів. І перший із них має надійти в січні від МВФ.

Про це в інтерв'ю The Wall Street Journal розповіла міністр фінансів Наталія Яресько.

"Уряд України повинен прийняти жорсткий бюджет-2015 і провести реальні реформи в найближчі тижні, щоб виграти розширений новий пакет міжнародної фінансової допомоги. Але Київ все ще сподівається отримати черговий транш кредитів Міжнародного валютного фонду на початку наступного місяця", - наголосила Яресько.

Міністр фінансів висловила незгоду з тими, хто критикує Київ за те, що до цього часу зволікають з реформами, заявивши, що вони недооцінюють вплив наслідків конфлікту з Росією на країну. За її словами, уряд стикається з величезними викликами. Конфлікт на Донбасі ще далекий від завершення. Росія погрожує підвищити економічний тиск, в той час, коли вже очікується спад на 7% в цьому році. Українська валюта стрімко знецінюється, банківська система залишається крихкою, і країна потребує мільярди доларів фіндопомоги, щоб вчасно сплачувати рахунки.

Яресько не назвала цифру, яку саме додаткову допомогу Україна прагне отримати від Євросоюзу, США та інших партнерів, але сказала, що потреби країни у фінансуванні перебувають "у тому ж діапазоні" – згідно з попередніми підрахунками чиновників МФВ, у приватних розмовах зазначалося про 15 млрд доларів до початку 2016 року.

Міністр наголосила, що вона та її команда поспішають завершити три ключові законодавчі акти, які дозволять завершити формування бюджетного пакету: податкове законодавство, закони про соціальні відрахування та децентралізацію бюджетних повноважень на регіони. Яресько сподівається завершити переговори з законодавцями про пакет у середу для того, щоб прийняти новий бюджет до 26 грудня.

Бюджетний пакет буде прогнозувати нульове номінальне зростання у 2015 році, зазначила міністр фінансів.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.