Економіка України в 2015 році впаде на 2,3% - погіршений прогноз Світового банку

Економіка України в 2015 році впаде на 2,3% - погіршений прогноз Світового банку
У 2015 році економіка України впаде на 2,3% при дефіциті платіжного балансу на рівні 2,7% ВВП. Такий прогноз Світового банку, що підготував дослідження "Глобальні економічні перспективи".
Ще торік у жовтні Світовий банк прогнозував, що економіка України в 2015-му впаде на 1%. Про це пише УНІАН.

Згідно з новим дослідженням, падіння економіки України в 2014-му становило 8,2%, що відповідає зробленим у жовтні оцінками.

У звіті наголошується, що економічна ситуація в Україні, яка багато в чому зумовлена геополітичним напруженням і російською військовою агресією, продовжить негативний тиск на економічний розвиток усього регіону Східної Європи та Центральної Азії.

"Напруженість між Росією і Україною і застосування економічних санкцій разом зі стагнацією єврозони та інфляційними очікуваннями залишаться ключовими ризиками для регіону. Довгострокове зростання в Україні можливе тільки за умови структурних змін, включаючи розвиток ділового середовища та зміцнення вразливих банківських систем за підтримки Світового банку та Міжнародного валютного фонду", - йдеться в дослідженні.

При цьому, за підрахунками експертів Світового банку, сукупний економічний ріст країн СНД через падіння економіки України за підсумками 2015 року загальмується до 1,5%. Зростання країн Східної Європи становитиме близько 2,6% при загальному прогнозі зростання світової економіки в 3%.

Тим часом прем'єр-міністр Арсеній Яценюк розповів, що зробив уряд, щоб отримати гроші на подолання кризи.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.