Політики перед виборами "зашевелилися" й вимагають підвищити українцям пенсії та зарплати

Політики перед виборами "зашевелилися" й вимагають підвищити українцям пенсії та зарплати
Підвищення мінімальних зарплат і пенсій може відбутися не в грудні, як було заплановано, а набагато раніше – ще до проведення місцевих виборів. Підвищити соціальні стандарти вимагають окремі партії та політики.

Водночас прем'єр-міністр Арсеній Яценюк розповів про деяке перевиконання бюджету, пише УНІАН. Тож, за його словами, уряд готовий обговорити з парламентською коаліцією план індексації грошових доходів громадян.

"Ми готові до цієї індексації. Я перший, хто зацікавлений у тому, щоб перенести термін індексації на період раніше, але для цього треба винайти ресурс і разом, спільно, як сказав голова парламенту, зустрінемося разом з Міністерством фінансів, Міністерством соціальної політики, профільним комітетом і відверто скажемо, чи є в нас сьогодні доходи, щоб проіндексувати грошові доходи громадян", - зазначив прем'єр.

Яценюк зазначив, що кошти ще треба пошукати. Адже "сьогодні вранці надійшов запит від 12 правоохоронних органів та органів з питань національної безпеки і оборони, які вимагають додаткового фінансування, які вимагають для силових структур до кінця поточного року 17,5 млрд грн".

Також глава уряду нагадав, що максимальні виплати за субсидіями для громадян будуть у четвертому кварталі 2015 року, "а це не мало і не багато 25 млрд грн, які повинні бути на казначейських рахунках для того, щоб кожна людина отримала пільгу чи субсидію".

За словами Яценюка, уряд справді накопичив певний запас фінансів, які мають бути спрямовані у тому числі на ці витрати.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.