Пенсіонерам та інвалідам відтепер будуть автоматично призначати субсидії

Пенсіонерам та інвалідам відтепер будуть автоматично призначати субсидії
Органи соціального захисту населення відтепер зобов'язані автоматично призначати субсидії малозабезпеченим пенсіонерам та інвалідам.
Про це йдеться в змінах до закону "Про житлово-комунальні послуги", які сьогодні ухвалила Верховна Рада.

"Субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива розраховуються, призначаються та надаються пенсіонерам та інвалідам автоматично – на основі відомостей, які отримуються органами праці та соціального захисту населення від Пенсійного фонду України, Державної фіскальної служби, фондів соціального страхування та інших органів державної влади та органів місцевого самоврядування", – йдеться в змінах до закону.

Читайте також: Нові тарифи на газ, тепло і світло. Як отримати субсидію та зекономити
Раніше міністр соціальної політики Павло Розенко говорив, що оновлена система субсидій дозволить скористатися пільгами близько 4 млн українських сімей.

"Водночас, за даними органів статистики, в Україні нараховується близько 13,5 млн пенсіонерів, які отримують в середньому 1526 грн пенсії (за віком – 1521 грн, за інвалідністю – 1407 грн). Фактично для отримання права на нарахування субсидії пенсіонерам або інвалідам, незважаючи на стан їх здоров'я, потрібно безпосередньо звертатись до територіальних органів соціального захисту населення, витрачати кошти з без того жалюгідної пенсії на оплату проїзду та годинами вистоювати в довжелезних чергах", – ідеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Для працюючих пенсіонерів та інвалідів норму особистого оформлення субсидій зберегли.

Закон почне діяти лише після того, як його підпише президент.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.