Непрацюючим пенсіонерам та інвалідам тепер будуть автоматично призначати субсидії

Непрацюючим пенсіонерам та інвалідам тепер будуть автоматично призначати субсидії
Для допомоги найменш захищеним верствам населення Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» (щодо нарахування субсидій пенсіонерам і інвалідам) (№2676).

Як розповіли в Житомирській ОДА, субсидії непрацюючим пенсіонерам та інвалідам будуть нараховуватися автоматично.

Згідно з прийнятими змінами, субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого побутового палива надаються за спрощеною процедурою непрацюючим пенсіонерам та інвалідам, які живуть самі.

Передбачено, що такі субсидії будуть нараховуватися без звернення громадян на підставі даних Пенсійного фонду, інших органів влади та місцевого самоврядування, отримані в порядку обміну інформацією.

Для непрацюючих пенсіонерів та інвалідів, склад сім'ї яких входять інші особи, а також для працюючих пенсіонерів та інвалідів субсидії будуть нараховуватися по зверненням громадян на підставі довідок про доходи тих, хто зареєстрований у житловому приміщенні.

Нагадаємо, протягом усього часу в Житомирській області подано 57 236 звернень, з яких - 23 716 (близько 41%) вже отримали підтвердження про нарахування субсидії.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.