Пенсії понад 1 500 гривень отримують лише 27% пенсіонерів Житомирщини

Пенсії понад 1 500 гривень отримують лише 27% пенсіонерів Житомирщини
У Житомирській області менше третини пенсіонерів отримують понад півтори тисячі гривень пенсії

Про це говорили на засіданні колегії працівники органів Пенсійного фонду України в області.

За 6 місяців у повному обсязі та своєчасно гроші отримували 403 тис. пенсіонерів, що проживають на Житомирщині (у тому числі 25,3 тис. пенсіонерів силових структур). Загальна сума виплат склала більше 3,6 млрд. грн. Це на 111 млн. грн. більше, ніж у минулому році.

За звітний період призначено 8,8 тис. нових пенсій - це дещо більше, ніж у першому півріччі минулого року (389). У той же час, менше було призначено пенсій за особливі заслуги перед Україною: 399 проти 516 в 2014 році. На загальну чисельність одержувачів пенсій у бік зменшення, вплинуло впровадження пенсійної реформи.

"Лише за перше півріччя цього року чисельність пенсіонерів області зменшилася на півтори тисячі осіб. Слід відзначити суттєве зростання кількості пенсіонерів, які отримують пенсію понад 1,5 тисячі гривень. За півріччя їх кількість збільшилася на 2 тис., а порівняно з відповідним періодом минулого року - на 11,5 тис. На сьогоднішній день такої категорії пенсіонерів вже 108 тис., що становить 27% від маси", - зазначив у своїй доповіді на колегії перший заступник начальника головного управління ПФУ в Житомирській області Олег Шмагун.

Наповнення пенсійного фонду області, як і раніше, відбувається при донорської допомоги з центру. У той же час, серед позитивних моментів є те, що план власних надходжень у першому півріччі виконано на 138%, при цьому завдання перевиконано на 6,7 млн. грн.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.