Житомиру не вистачає громадських туалетів

Житомиру не вистачає громадських туалетів
З квітня в Житомирі стартує адвокаційна кампанія «Шукаємо туалети», покликана виправити проблему з громадськими туалетами у місті. Минулого року мешканці уже були свідками акції «Шукаємо туалет», яка мала на меті привернути увагу громадськості до проблеми відсутності пристойних громадських туалетів у Житомирі.

Цьогоріч за вбиральні взялися учні безпрецендентного громадського Всеукраїнського проекту «Академія практичної адвокації», які після 8-місячного навчання стануть експертами із впливу на владу.

Що стосується безпосередньо акції «Шукаємо туалети», то саме таку проблему обрали для вирішення житомирські учасники АПА. На думку активістів, саме туалети, а точніше їх відсутність і неналежний стан, заслуговують значної уваги з боку влади та міської громади.

Вже сьогодні учні АПА впевнено заявляють: «Незабаром житомиряни зможуть похвалитися відсутністю проблем з громадськими туалетами!», однак додають: «За підтримки небайдужої громади!»

Для того, щоб слідкувати за перебігом акції «Шукаємо туалети» можна долучатися до групи у соціальній мережі http://vkontakte.ru/club25828140, де можна також залишати власні ідеї та пропозиції стосовно реалізації акції, або ж додавати фото й відео, які ілюструють дану проблему в нашому місті.

Організатори адвокаційної кампанії «Шукаємо туалети»

Учасники Всеукраїнського проекту «Академія практичної адвокації»



Близько 85% житомирян хочуть «ходити» у нормальні туалети

5 квітня учні Академії практичної адвокації в рамках реалізації адвокаційної кампанії «Шукаємо туалети» зібрали 130 підписів житомирян під колективним зверненням до міського голови Володимира Дебоя, з вимогою привести до ладу громадські туалети міста.

Із близько 150 мешканців міста, до яких звернулись активісти, лише 20 відмовились підписатись під зверненням. Варто зауважити, що дехто з них просто поспішав на роботу після обідньої перерви, а інші проблему визнали, проте не долучились до звернення з особистих міркувань. Тобто, 85% опитаних житомирян визнають, що становище із громадськими туалетами у місті є незадовільним!


Возможно, формат этой картинки не поддерживается браузером.


У зверненні до міської влади, під яким й підписались громадяни, йдеться про вимогу покращення ситуації з міськими туалетами наступним чином:

1) зобов'язати установи та місця громадського харчування відкрити свої туалети для усіх бажаючих;

2) привести до належного санітарного стану існуючі громадські туалети;

3) проаналізувавши потреби міста, відкрити додаткові туалети у громадських місцях, попередньо розробивши програму їх будівництва.

Окрім, колективного звернення, організатори написали та передали у відділ по роботі зі зверненнями громадян Житомирської міської Ради індивідуальні звернення з метою отримання інформації про механізми управління громадськими туалетами.

Відповідно до закону України, громадяни чекатимуть на відповідь протягом 30 днів. Сподіватимемось, до травневих свят влада все ж не лише розгляне звернення, але й прийме ряд дієвих рішень.

Оскільки, звернення – це один з найефективніших методів спілкування з владою, наполегливо просимо житомирян також долучитись до вирішення цієї проблеми

Додаткову інформацію можна знайти у групі соціальної мережі. http://vkontakte.ru/club25828140, там же можна слідкувати за перебігом акції, залишати власні ідеї, пропозиції, фото, відео, тощо.

Організатори адвокаційної кампанії «Шукаємо туалети»

Не для публікації: відскановані документи доступні також за http://zalil.ru/30816132



Лише на 35% території Житомира забезпечена туалетами

РЕЙТИНГ ДІЮЧИХ ТУАЛЕТІВ (фото)

Громадські активісти – учні Академії практичної адвокації та організатори адвокаційної кампанії «Шукаємо туалети», виявили, що місцева влада не опікується сферою громадських туалетів Житомира. Про це свідчить те, що на місто площею 65 км2 припадає лише 8 нормально діючих туалетів!

Якщо припустити, що туалетом можуть скористатися люди у радіусі 1 км, то в теорії туалет охоплює площу близько 3 км2. Таким чином, лише 35% території міста забезпечені туалетами.

Крім того, організатори провели дослідження і склали рейтинг туалетів!

До головного списку із 8 туалетів, було додано ще 2 – туалет Житомирської міської Ради та безплатний туалет Залізничного вокзалу. Поза списком – недіючий туалет на площі Перемоги.

Отож, рейтинг наших конкурсантів (на останньому місці туалет з найгіршими умовами):

1. Туалет безплатний Житомирської міської Ради – чистий та зразковий з гарячою водою. З пантелику збиває єдине – туалет як для чоловіків так і для жінок знаходиться за спільними дверима, на яких зображено леді.

2. Туалет платний центрального Автовокзалу – за 1,5 грн. отримуєте можливість відвідати чисте приміщення з електричною сушилкою рук.

3. Туалет платний Залізничного вокзалу – за 1,5 грн. можна не тільки посушити руки, а й посидіти на стільчику, щоправда, запах уже менш приємний ніж у попереднього конкурсанта.

4. Туалет платний на просп. Миру (зупинка «Хмільники») Інспекції з благоустрою м. Житомира – за 1 грн. відвідаєте просторий та досить затишний туалет.

5. Туалет платний міської автостанції (за «Хлібним» ринком) – за 1 грн. вузенький і бруднуватий.

6. Туалет платний Житнього ринку – аби заплатити 1 грн. за відвідування просторого і досить чистого туалету вам доведеться пройти крізь ріки крові, що тікла від шеренги сміттєвих баків.

7. Туалет безплатний в парку ім. Ю. Гагаріна – обзавівся дахом, який певне повинен допомогти людям краще переносити запах хлорки з щедрістю насипаної перед входом.

8. Туалет безплатний у Гідропарку – велике сіре страхіття закрили на болти і вирішили обійтися двома простими і звичними кабінками з діркою та п’єдесталом для ніг :)

9. Туалет безплатний Сінного ринку – коли побачили, що фотографують туалет, з ентузіазмом та вогником в очах запитали: “Що? Будуть будувати новий?”.

10. Туалет безплатний Залізничного вокзалу – гламурне рожеве приміщення зі страшенним смородом, дістатись до нього є небезпечною для життя справою, бо він знаходиться під Київським мостом, де проходять потяги у 1 м від опорних конструкцій. Відео: http://www.youtube.com/watch?v=vDFsRr0EY-0

Поза конкурсом – недіючий туалет на площі Перемоги, що на балансі у КТП 0628.


Возможно, формат этой картинки не поддерживается браузером.


Власними думками стосовно проблеми громадських туалетів в місті ви можете пділитися в групі http://vkontakte.ru/club25828140. Також можете переглянути фото туалетів із рейтингу та по можливості доповнити його власними, додавати фото й відео.

Організатори адвокаційної кампанії «Шукаємо туалети»

Источник: http://info-ria.info

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.