З 1 грудня 2012 туалети на залізничному вокзалі Житомира будуть безкоштовними

З 1 грудня 2012 туалети на залізничному вокзалі Житомира будуть безкоштовними
З 1 грудня 2012 туалети на залізничному вокзалі Житомира та інших містах України стануть безкоштовними.

Про це повідомив міністр інфраструктури Борис Колесніков, зауваживши, що платні туалети - це «взагалі нонсенс».

Разом з тим Борис Колесніков пообіцяв, що співробітники, які працювали на підприємствах, які орендують приміщення у Фонду державного майна на території вокзалів, будуть переведені в штат залізничних вокзалів, «і ця новація жодним чином не вплине на наданий сервіс».

- Рівень сервісу повинен бути не нижче, це вже проблема наша - залізниці. Для людини, яка туди прийде, нічого не зміниться, він тільки гроші платити не буде, - пообіцяв віце-прем'єр.

На залізничному вокзалі Рівного туалетів відразу два - холодний, зате безкоштовний, або з опаленням, але за гривню п'ятдесят. У місті Буча неподалік столиці туалет вже безкоштовний. Знаходиться він, щоправда, не в головному будинку вокзалу. Знайти окрему рожеву будівлю просто - за запахом. Усередині - брудні стіни, діри в підлозі замість сантехніки і ні найменшого натяку на мило або туалетний папір. Відвідувачі радіють, що залізниця хоча б грошей за це не бере.

"Люди і так задоволені - хоча б такий є", - кажуть відвідувачі.

У сусідній Ірпені і такого немає. Туалет на вокзалі - закритий, тому що був безкоштовний, скаржиться керівник станції.

"Він був забитий - умивальник не працював, сантехніка не працювала. Хочемо його окультурити і відкрити", - розповів чоловік.

Віце-прем'єр Борис Колесніков про забиті дармові туалети не чув. Переконує - вхід буде вільний, а прибирати залізниця буде за свій рахунок.

На столичному вокзалі туалети зробили безкоштовними відразу, як почули міністра. Ще сьогодні вранці вхід був два п'ятдесят, тепер - вільний. Кожен день в туалет на вокзалі ходять десять тисяч чоловік. Поки вхід був платним, залізниця збирала немалі кошти.

Розпорядження Колесникова обійдеться адміністрації в сімсот п'ятдесят тисяч гривень на місяць. Де вони будуть брати гроші тепер, чиновники не зізнаються. Чи будуть залізничники економити на туалетному папері і прибирання - українці дізнаються вже через два дні. Починаючи з суботи, вхід в туалети на вокзалах - вільний.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.