Корбутівське кладовище у Житомирі цього року значно розширить свої межі

Корбутівське кладовище у Житомирі цього року значно розширить свої межі
Вчора, 5 квітня в ефірі «Житомирської хвилі» та обласного радіо з житомирянами спілкувався Віталій Шевчук - заступник начальника комунального управління Житомирської міської ради.

Одна з житомирянок, яка зателефонувала в студію запитала, коли вже на Корбутовском кладовищі будуть заасфальтовані дороги між секторами (в районі 24 сектора), адже сектор розроблений декілька років назад, а дорога так і не упорядкована.

- Минулого року роботи з будівництва кладовища практично не виконувалися, в зв'язку з відсутністю фінансування та через певні судові справи, які велися у той час. В поточному році в міському бюджеті закладено 1,9 млн. гривень саме на будівництво кладовища і доріг у ньому, - розповідає Віталій Шевчук.

Згідно робочого проекту для міського кладовища необхідно освоїти ще близько 45-50 га земельної ділянки. За словами Шевчука, всі роботи виконуються згідно з планом, який в цілому передбачає проведення робіт з будівництва кладовища на загальну суму в 3,9 млн. гривень.

- Будувати кладовищі нам просто необхідно, тому що сьогодні залишилося вкрай мало місця для поховання. Тому ми терміново починаємо будівництво вже наступного тижня, - каже Віталій Шевчук.

Журналістка обласного радіо, яка вела передачу, запитала у Шевчука, що він має на увазі під фразою «будівництво кладовища», мовляв, не розширення чи це території кладовища і його благоустрій?

- Ні. Благоустрій це само собою, це також благоустрій міжсекторних доріжок, а основні роботи - це проведення відсипки секторів. У чому проблема? Місто Житомир унікальний саме в проблемі з міським кладовищем - ми кладовищі будуємо, в той час як в інших містах Україні просто проводять благоустрій, тобто будують міжсекторної доріжки.

А от нам кладовищі потрібно будувати, тому що згідно з постановою Кабміну нам виділена земельна ділянка з нерівним рельєфом. Тобто, для того, щоб все це вирівняти і дотримуватися горизонталі землі - нам потрібно підсипати.

Також Віталій Шевчук зазначив, що останніх півтора року комунальне управління не стикалося з проблемою підтоплення могил.

- Грунтові води на цій ділянці в задовільному стані, але сам рельєф змушує нас підсипати грунт, в деяких місцях до 4 м, щоб це була рівна площадка, де ми можемо робити нормальні міжсекторні доріжки з відповідним водовідведенням.

Шевчук впевнений, що проблема могла б бути вирішена, якби був виділений іншу земельну ділянку в Житомирському районі, оскільки на Корбутовском кладовищі ховають не тільки житомирян, а й багатьох мешканців Житомирського району.

- Якби нам пішли назустріч і виділили іншу земельну ділянку з «нормальним профілем землі» то проблеми будівництва цього кладовища не існувало б, тоді ми б проводили благоустрій міста за ті гроші, які сьогодні ми витрачаємо на будівництво кладовища.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.