У центрі Житомира встановили незвичні контейнери для збору сміття

У центрі Житомира встановили незвичні контейнери для збору сміття
До Дня міста підприємство «Грінко-Житомир» на центральних площах Житомира розставило жовті контейнери європейського типу, призначені для роздільного збору відходів.

В ці контейнери будуть збиратися відходи під час святкування Дня міста. Але головне їх призначення - послужити наочною демонстрацією європейських технологій роздільного збору сміття, сприяти формуванню культури поводження з відходами у населення.

Про це порталу ZThata повідомили у ТОВ «Грінко-Житомир».

Для пропаганди роздільного збору промоутери біля контейнерів роздають агітаційні матеріали. Після свята «дзвони» залишаться стояти в центральній частині міста.

Впровадження роздільного збору сміття дозволить знизити навантаження на полігон твердих побутових відходів і збільшити термін його експлуатації

Крім того, на підприємстві запевняють, що впровадження роздільного збору в перспективі може зменшити квартплату. До того ж, введення в експлуатацію сортувальної станції дозволить створити нові робочі місця.

Зараз сміття, який збирають в контейнери «Грінко», відправляється на заготівельні пункти і підприємства, що володіють необхідними можливостями для сортування відходів і вилучення вторсировини.

- З двома такими підприємствами у нас підписані договори, і всі зібрані відходи ми відвантажуємо ім. А вони вже їх сортують, пресують і відправляють далі, на переробку, - розповіли на ТОВ «Грінко-Житомир».

Источник: Житомир.інфо

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.