У Житомирі введуть «Соціальні картки житомирянина»

У Житомирі введуть «Соціальні картки житомирянина»
У цьому році в Житомирі планують розпочати новий проект "Соціальна картка житомирянина".

Як пояснюється у проекті рішення сесії міськради "Про введення комплексної міської програми соціального захисту населення на 2013-2015 роки", в результаті буде створена єдина інформаційно-розрахункова система та переведені всі види соціальних допомог і платежів на систему безготівкових розрахунків.

Крім того, проектом нової програми соцзахисту передбачено надання гарантованих пільг і допомоги громадянам похилого віку, інвалідам, ветеранам війни і праці, а також іншим верствам населення, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Фінансування житомирського Центру соціального обслуговування та Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів розраховане на три роки. Прораховані кошти для впровадження "соціального таксі" для перевезення інвалідів із захворюваннями опорно-рухового апарату та інших малорухоих громадян.

Є також у проекті програми та пункт щодо можливого створення міського центру обліку бездомних громадян.

Загальна сума грошей, які потрібні на реалізацію програми в 2013 році і які повинні виділятися з міського бюджету - понад 21 мільйона гривень.

Сьогодні в Житомирі проживають близько 80 тисяч пенсіонерів, 9 тисяч ветеранів війни, більше 18 тисяч інвалідів, з яких 1,2 тис. дітей-інвалідів, близько 7 тисяч осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.