У Житомирі обговорили основні напрями реалізації в області державної політики щодо соціального захисту населення

За ініціативи громадської ради при облдержадміністрації обговорено основні напрями реалізації в області державної політики щодо соціального захисту населення

Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в облдержадміністрації, 16 грудня в прес-центрі облдержадміністрації відбулось ініційоване громадською радою при обласній державній адміністрації заслуховування звіту головного управління праці та соціального захисту населення щодо використання бюджетних коштів у 2011 році.

У заході взяли участь члени правління громадської ради, представники головного фінансового управління облдержадміністрації, головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

У своєму виступі заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації В.Павлюк, окреслюючи основні напрями реалізації державної політики щодо соціального захисту населення в області, наголосив, що з кожним роком загальні витрати, передбачені на виплату державної допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам, дітям-інвалідам та дітям-сиротам, суттєво збільшуються. Зокрема, всього впродовж січня – листопада цього року в області державні види допомоги отримали 111,8 тис. родин з дітьми, 3,7 тис. малозабезпечених сімей, 14,8 тис. інвалідів з дитинства та дітей-інвалідів на загальну суму 822,3 млн. грн.; державну допомогу при народженні дитини, розмір якої у квітні цього році було підвищено вдвічі, отримали понад 34,1 тис. осіб, на що використано 359,1 млн. грн..

„Фінансування та виплата держаної допомоги здійснюється в повному обсязі в установлені законодавством терміни, заборгованість відсутня”, - зазначив В.Павлюк. Значна кількість запитань під час засідання стосувалась соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Аргументовані відповіді на ці запитання надавала начальник управління з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, А.Машталір, яка, зокрема, зауважила, що ситуація в питаннях соціального захисту «чорнобильців» не проста, дуже багато накопичилось невирішених питань, які потребують розв’язання на державному рівні. Зокрема, неврегульованість певних нормативних актів, зокрема, статей Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та відповідних постанов Кабінету Міністрів України призвела до численних судових позовів. Загалом, постраждалими громадянами області до різних судових інстанцій подано понад 98 тис. позовних заяв на загальну суму 1 101 млн. грн., сума накладених арештів на рахунки розпорядників коштів складає 522,8 млн. грн., протягом поточного року державною виконавчою службою стягнено у примусовому порядку понад 8 млн. грн. З метою вирішення нагальних питань та збільшення фінансування чорнобильських програм обласна державна адміністрація неодноразово зверталась до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з конкретними пропозиціями.

За підсумками заслуховування звіту головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації щодо використання бюджетних коштів у 2011 році було вирішено у березні 2012 року, після опрацювання відповідними комісіями громадської ради річного звіту головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, заслухати звіт на відповідному засіданні громадської ради.

Джерело статті: RuporZT

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.