Влада заявила, що подорожчання комуналки піде на користь біднякам

Влада заявила, що подорожчання комуналки піде на користь біднякам
Подорожчання тепла та води до економічно обґрунтованого рівня допоможе вирішити проблему соціальної справедливості, оскільки багатим перестануть компенсовувати різницю у тарифах, а бідним громадянам нададуть адресну допомогу, заявив голова Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, Валерій Саратов.


"Приміром, зараз 16% населення України споживають менше 2 кубометрів води на місяць - це в основному самотні пенсіонери. А є споживачі, які витрачають, наприклад, 100 кубометрів води за місяць. Держава компенсує різницю в тарифі і для перших, і для других. При тарифі, наприклад, 5 грн за кубометр води, який покриває 50% собівартості, на самотнього пенсіонера витрачається 10 грн, а на багатого - 500 грн", - пояснив чиновник, пише "Дзеркало тижня".

Тому, за його словами, не дивно, саме бідним вигідний перехід на економічно обґрунтований тариф. При такому переході необхідно передбачати інструменти адресного соціального захисту тих, хто цього потребує. Такими інструментами можуть бути і субсидії, і адресна соціальна допомога, додав Саратов.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр Микола Азаров заявив, що заради досягнення компромісу з МВФ Україна готова піти на диференційоване підвищення тарифів на компослуги для населення. "Ми сказали, що ми готові для тих, хто має європейську зарплату і доходи, ми готові для них, для цієї категорії населення, встановити тарифи такі, які відповідають собівартості цих товарів", - сказав він.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.