Чому українці переплачують мільярди за тепло і воду

Чому українці переплачують мільярди за тепло і воду
Застарілі нормативи споживання теплової енергії та води за відсутності лічильників дозволяють власникам теплових станцій та водоканалів списувати у загальноукраїнському масштабі мільярди гривень, заявив колишній міністр житлового господарства Олексій Кучеренко.


"Я не дуже довіряю статистиці. Коли кажуть, що 35% будинків облаштовані лічильниками, то у мене запитання у першу чергу до киян: невже кожен третій будинок в Києві облаштований лічильникам і за ними ведеться розрахунок? Не повірю ніколи. Я знаю безліч випадків, коли мешканці приймають рішення обладнати будинок лічильниками, але монополісти за мовчазної згоди муніципалітету не дозволяють, бо останнім набагато вигідніше працювати за застарілими нормативами і списувати мільйони, десятки, сотні мільйонів, мільярди - у масштабах країни", - сказав він, пише Gazeta.ua.

За його словами, така ситуація має політичне лобі і вигідна власникам постачальників ресурсів і тим, хто за ними стоїть - депутатським групам-лобістам і монополістам-директорам, бо вони в боргах звикли жити.

Нагадаємо, нещодавно уряд вніс у Раду проект закону, яким пропонується зобов'язати населення до 1 жовтня 2017 року та 1 січня 2018 року встановити у квартирах та будинках лічильники на тепло та воду відповідно (у разі централізованого постачання).

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.