ДАІ: житомирські маршрутники грубо порушують ПДР і ризикують життям пасажирів

ДАІ: житомирські маршрутники грубо порушують ПДР і ризикують життям пасажирів
В останні роки пасажирський вид наземного транспорту - маршрутки - стає все більш популярним.

Зручні, швидкісні, маневрені маршрутні таксі дозволили вирішити багато транспортні проблеми, зокрема в обласному центрі, інших містах, у сполученні між населеними пунктами.

Оскільки пасажирські перевезення - справа вельми вигідна, цим видом бізнесу займаються багато організацій, підприємства різних форм власності, приватні особи.

Між ними існує жорстка конкуренція, проте боротьба за максимальну вигоду серед наших перевізників ще надто далека від цивілізованих норм.

В результаті такого протистояння пасажир не виграє, як це повинно бути за логікою, а програє. Причому, в жертву приносяться не тільки його комфорт і законні права, але і безпеку.

Спробуйте в години "пік" відшукати хоча б одну маршрутку, в якій би наявність пасажирів відповідала технічним умовам і правилам.

Звичайна практика - установка додаткових сидінь там, де конструктивно передбачені аварійні виходи, зменшення допустимих відстаней між пасажирськими кріслами, інші порушення.

А найголовніше - рівень роботи водіїв. Варто хоча б трохи проїхати по будь-якому маршруту, щоб стати свідком зухвалого, небезпечного маневрування, перевищення швидкості, порушення правил проїзду перехресть, посадки і висадки пасажирів і багатьох інших "великих" і "менших" водійських гріхів.

Ще не так давно ті, кому довірялися перевезення пасажирів, заслужено вважалися серед водіїв своєрідною елітою, взірцем дисциплінованості. На жаль, зараз це іноді втрачається через нерозбірливості автовласників в гонитві за "дешевою робочою силою".

- Маршрутка може стати не тільки зручним, але й безпечним засобом пересування, - говорить заступник начальника УДАІ УМВС України в Житомирській області Ростислав Андрощук. - Що для цього потрібно? Вимогливість і відповідальність. Перш за все, самих пасажироперевізників та водіїв, а також державних установ, якими здійснюється видача дозволів і відповідних ліцензій на право здійснення пасажирських перевезень і на яких покладено обов'язки здійснення державного контролю на автомобільному транспорті.

Під час проведення цільових профілактичних заходів з 1 березня, співробітники ДАІ проводять перевірки як організацій, що надають послуги з перевезення пасажирів так і маршрутні транспортні засоби.

Особовим складом Державтоінспекції було виявлено 140 порушень Правил дорожнього руху водіями пасажирського транспорту, в т.ч. 31 - перевезення пасажирів понад встановлену норму, 33 - управління технічно несправними транспортними засобами, 8 - порушень правил зупинки-стоянки, видано 9 приписів керівникам організацій різних форм власності.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.