У Житомирі близько 450 ліфтів відпрацювали свій термін

У Житомирі близько 450 ліфтів відпрацювали свій термін
Одним з головних проблемних питань комунальної сфери м. Житомир є ліфтове господарство.

Складність полягає в тому, що 58% з наявних ліфтів уже відпрацювали свій нормативно-технічний термін - 25 років і мають бути або замінені на нові, або капітально відремонтовані.

Як передає радіостанція Житомирська хвиля, обладнання в 450 житомирських ліфтах вже використало свій ресурс.

 - У минулому році в Житомирі на експертне обстеження та капітальний ремонт ліфтів використали більше 4 мільйонів гривень, - каже Петро Закусило.

За словами Закусило, в 2012 році була проведена експертна оцінка технічного стану 229 ліфтів, продовжено терміни експлуатації 134 ліфтів, які відпрацювали 25 і більше років. І в 49 ліфтах замінені вузли та деталі. Всього в Житомирі налічується 997 ліфтів.

 - У містах обласного підпорядкування та у Житомирі вже заклали кошти на ремонт ліфтів в поточному році, - запевняє начальник департаменту житлово-комунального господарства Житомирської області Геннадій Забродський.

За його словами, в 2013 році в Житомирській області планують замінити 17 ліфтів і капітально відремонтувати ще 59.

 - Крім того, ми думаємо, що Програмою капітального ремонту ліфтів буде займатися держава, і ми вже готуємо свої пропозиції по ліфтах, які відпрацювали свій нормативно-технічний термін, - говорить Забродський.

Сьогодні в Житомирській області налічується 574 ліфти, які експлуатуються 25 і більше років.

Нагадаємо, в липні 2012 року, в Житомирі в дев'ятиповерховому будинку по вулиці Вітрука, 33 (1 під'їзд) обірвався ліфт з пасажирами.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.