Помінявши лампи на світлодіодні ліхтарі Житомир заощадив 585 тис. грн

Помінявши лампи на світлодіодні ліхтарі Житомир заощадив 585 тис. грн
Завдяки співпраці з організацією НЕФКО вже в перший рік Житомир заощадив понад 800 тисяч гривень.

Про це, під час організації "Тижня енергетики в Житомирі", повідомив начальник управління муніципального розвитку Борис Пахолюк.

У 2012 році на вулицях і провулках Житомира замінили 1599 ламп розжарювання на світлодіодні ліхтарі і 28 світлодіодних ліхтарів встановлені додатково. Це дозволило заощадити 585 тис. грн. на рік за рахунок зменшення споживання електроенергії та зменшення витрат на утримання мереж зовнішнього освітлення.

Крім того, від реалізації проекту підвищена надійність роботи мереж, покращено якість зовнішнього освітлення, адже нові ліхтарі мають 7 років гарантії від виробника і в 2,5 рази довший світловий потік.

Від утеплення дитячого садка № 21 Житомир економить 225 тис. грн. щорічно. Якщо раніше в опалювальний період температура повітря в дошкільному закладі не перевищувала +18 ° С, то цієї зими після проведення термомодернізації - не опускалася нижче +21 ° С. Крім того, за результатами тепловізорного обстеження, тепер немає втрат тепла через вікна і стіни.

 - Ми на власному досвіді переконалися, наскільки ефективними можуть бути заходи з енергозбереження. У результаті реалізації цих двох проектів ми суттєво зменшили втрати теплової та електроенергії і поліпшили якість зовнішнього освітлення на провулках та вулицях міста, а також умови перебування дітей в 21 садку, - сказав Борис Пахолюк.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.