1800 нових світлодіодних ліхтарів вже встановили в Житомирі

1800 нових світлодіодних ліхтарів вже встановили в Житомирі
Більше 1800 світлодіодних ліхтарів вже встановили у м. Житомирі замість застарілих та енергоємних ламп розжарювання. 

Комунальники вже навіть порахували економію від нових елементів освітлення. 

«Реальну економію від світлодіодних ліхтарів ми вже відчули. Про це свідчать конкретні показання лічильників », - розповідає директор КП« Міськсвітло », депутат Житомирської міської ради Юрій Янушевич. 

На 300 тис. кВт / год менше споживання електроенергії саме завдяки світлодіодним ліхтарям прогнозують у цьому році на підприємстві. Якщо наочно, то це - річне споживання електроенергії 100-квартирного житлового будинку. 

Такий високий економічний ефект підкріплюється ще й соціальним - адже нові ліхтарі дають кращу якість освітлення, в 2,5 рази довший світловий потік. Щодо якості самих елементів освітлення, то комунальники запевняють, ліхтарі мають 7-річну гарантію від виробника, реально ж зможуть служити до 15 років без заміни ламп. А це - додаткова економія, адже не доведеться залучати техніку, паливо, висотні вежі. 

Світлодіодні ліхтарі місцевого виробництва, сертифіковані, споживають у 5 разів менше електроенергії, мають термін служби до 15 років. Юрій Янушевич каже, що 1800 ліхтарів істотно поліпшили якість освітлення вулиць міста: «Якщо раніше в більшості випадків нам дзвонили незадоволені висвітленням жителі, то зараз люди телефонують і дякують за ту роботу, яку ми зробили». Роботу з установки світлодіодних ліхтарів планують продовжити і наступного року.

Зокрема, зараз готується проект із забезпечення висвітлення аналогічними ліхтарями на всіх пішохідних переходах.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.