Через аварію, Житомиру на два дні відключать воду

Через аварію, Житомиру на два дні відключать воду
У Житомирі, у всьому місті, на два дні відключать воду через аварію на ділянці магістрального водопроводу, який ремонтувався рік тому.

Про це сьогодні заявив начальник управління комунального господарства Житомирської міськради Олександр Марцун.

 - Відключення води обумовлено аварією на магістральному водопроводі діаметром 1200 мм на Кам'яному узвозі. На жаль, це та ділянка, яку ремонтували в минулому році. Згідно з проектом, вона відноситься до складних, де з'єднуються металева та залізобетонна труби. З моменту будівництва водопроводу там була передбачена камера і дренажна система, тобто спочатку передбачалося, що 100% герметичності на цій ділянці досягти не можливо. Зараз у нас є нове технологічне рішення, ми не будемо ремонтувати за тією ж схемою, як у минулий рік, - повідомив Олександр Марцун.

Крім ліквідації аварії на водопроводі на Кам'яному узвозі, в ці вихідні в місті запланована ціла низка інших заходів на міських мережах. Загалом у КП «Житомирводоканал» на ремонтні роботи буде задіяно 26 одиниць техніки і 62 працівника. КП «Житомиртеплокомуненерго» проводитиме ремонт на 22 об'єктах теплозабезпечення, також роботи проводитимуться в 52 багатоповерхівках.

Відключення планується провести 24 травня в 23.00. води не буде в суботу, 25 травня, і в неділю, 26 травня, до 12.00. Влада міста просить мешканців Житомира підготувати запас води на дві доби або скористатися заміськими поїздками для того, щоб не відчути будь-яких незручностей у зв'язку з відключенням води.

 - На час відключення населенню вода поставлятися не буде. У першу чергу, нам необхідно забезпечити життєдіяльність тих закладів, роботу яких ми не можемо призупинити: це лікарні, хлібзаводи, дитячі установи, військові частини та ін. Таких об'єктів у місті 45 одиниць. До них буде організовано підвезення води, для цього передбачено залучення додаткової техніки, - розповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Житомирської міськради Микола Дідківський.

Нагадаємо, в травні 2012 року Житомир на кілька днів залишився без води - проводилися ремонтні роботи на магістральному водопроводі за адресою Кам'яний узвіз, 10.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.