Мешканці багатоповерхівки в Житомирі четверту добу живуть без води

Мешканці багатоповерхівки в Житомирі четверту добу живуть без води
Сьогодні, до редакції «Журналу Житомира» звернулися мешканці будинку по вул. Бориса Тена 102, (ОСББ «Надія - 102»).
У всіх жителів 8-го під'їзду вже четверту добу відсутня вода через перекриття аварійної труби.

«Надія - 102» це 9-ти поверховий, цегляний, 358-ми квартирний будинок на 10 під'їздів.

«У нас (мешканців 8-го під'їзду) за адресою: м. Житомир вул. Бориса Тена 102 кв. вже четверту добу відсутня вода і не відомо коли з'явитися. Воду відключили жителі першого поверху у зв'язку з тріщиною у водяній трубі, яка знаходитися в стіні будинку. ЖЕКу у нас немає, вже давно ОСББ "Надія - 102." , Відповідно поскаржитися нікуди.

Головуюча правління привела сантехніка (який навіть не працює в ОСББ) і запропонувала замість того щоб усунути тріщину, замінити весь водопровідний стояк.
Сантехнік сказав, що вартість його роботи буде 750 грн. з квартири, хоча не зрозумію, чому ми повинні платити за роботи, які ЖЕКи роблять за рахунок квартплати. Але суть навіть не в цьому. Де пенсіонери можуть взяти 750 грн. при пенсії в 1200???.

Тому так і сидимо без води, що не помитися, що не попрати толком. 18 квартир опинилося в полоні ОСББ "Надія - 102". Велике прохання провести журналістське розслідування, або хоча б написати про це! З повагою мешканці 8-го під'їзду »


За словами житомирян, так як у них ОСББ (у яке вони самі входять) то поскаржитись їм нема кому.
За коментарем щодо цієї ситуації «Журнал Житомира» звернувся до глави асоціації ОСББ Ігорю Скоропаду.

 - Щодо заміни стояка - це загальні внутрішньобудинкові мережі, заміна або ремонт яких повинен проводитися за рахунок ремонтного фонду ОСББ. Створення цього фонду обов'язкове згідно законодавства України. Як повинні діяти жителі будинку: Ви повинні скласти листа-скаргу до органів місцевого самоврядування (підстава ст.7 п.6 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»), і в прокуратуру про порушення прав безперебійного отримання ЖКП. Обов'язково складається акт за фактом відсутності послуги (не менше 3 підписів мешканців будинку), - пояснив Ігор Скоропад.

З приводу діючої «головуючого Стоцької Л.В.». Її легітимність, як і легітимність нового правління, знаходиться на розгляді суду. Розгляд справи призначено на 25.05.13.
- Наскільки я знаю, ремонтний фонд ОСББ "Надія -102" до рейдерського захоплення новим правлінням, був у розмірі близько 25 тис. грн (рік тому). Де поділися поки ці гроші, невідомо, - каже Ігор Скоропад.

Також дане звернення «Журнал Житомира» передав у Житомирський міськвиконком, від якого теж очікує коментар.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.