Щодня в Житомирі проводять 30-40 операцій зі стерилізації собак

Щодня в Житомирі проводять 30-40 операцій зі стерилізації собак
Команда Міжнародного благодійного фонду «Чотири лапи» закликають житомирян гуманно поводитися з безпритульними тваринами.

Завдяки співпраці організації з містом в Житомирі вже стерилізовано 800 собак. За 2 тижні цю кількість планується збільшити до 1000.

Хід виконання проекту стерилізації собак презентували 12 липня.

Вже під час другого етапу реалізації проекту проведено стерилізацію і кастрацію для понад 400 собак. Мобільна лабораторія по вул. Баранова, 74 працюватиме ще 2 тижні. До реалізації проекту активно долучаються житомирські волонтери і просто небайдужі мешканці міста.

Амір Халіл розповідає, що не чекав допомоги від самих житомирян, які не тільки приносять на стерилізацію бездомних собак, але й потім забирають їх додому.

У комплексі зі стерилізацією / кастрацією, собаці ще проводять різні щеплення від поширених захворювань. Над проектом працює команда міжнародних лікарів: 8 людей від фонду «Чотири лапи» і дев'ять - житомирян. Операції здійснюють дві бригади хірургів.

Лікарі розповідають, що щодня проводять по 30-40 таких операцій. Хірургічне втручання здійснюється під глибоким наркозом. Сама операція триває 20-30 хвилин. Прооперована тварина заноситься у вольєр, де вона ще добу перебуває під наглядом команди лікарів та волонтерів. При необхідності тварина залишають на довше.

 - Я дякую депутатам міської ради, які вчора одноголосно проголосували за купівлю притулку для тварин по вул. Баранова, 87. Територія має всі необхідні комунікації. Ми плануємо подібні операції вже незабаром проводити на міській стаціонарній базі - у притулку для тварин.

Депутат облради Сергій Сухомлин каже про співпрацю на всіх рівнях: «Ініціатива роботи з фондом з'явилася 1 рік тому. Сьогодні проект показує результат взаємодії влади міста з фондом «Чотири лапи», громадськими організаціями та небайдужими жителями. За два етапи буде стерилізовано 1000 тварин. Крім того, наш фонд зараз розглядає можливість створення притулку для ведмедів ».

 - Житомир продемонстрував хороший приклад співпраці над вирішенням спільної проблеми. Вже стерилізовано більше 800 собак. Це хороший результат. Наступного тижня до проекту приєднаються ще кілька фахівців з-за кордону, - розповідає керівник фонду «Чотири лапи» Амір Халіл. - Фахівці та волонтери вже готуються до роботи в притулку.

Доктор ветеринарних наук, керівник ветеринарної клініки Валентина Фасоля розповідає, що тварини будуть не просто утримуватися у притулку - там їм також будуть робити стерилізацію і кастрацію. Особливий догляд і увагу матимуть молоді цуценята, адже у них більше шансів потрапити до господарів.

Учасники зустрічі закликають господарів собак не викидати їх на вулицю, адже більшість з них не може пристосуватися до жорстких вуличних умов життя, а краще здавати їх у притулок, як це прийнято в розвинених країнах.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.