На створення в Житомирі притулку для бездомних собак виділили 1,2 мільйона гривень

На створення в Житомирі притулку для бездомних собак виділили 1,2 мільйона гривень
У Житомирі для вирішення проблеми з бездомними тваринами мають намір відкрити притулок для собак.

Як стало відомо на сесії міської ради було виділено 1,2 млн.грн. на придбання притулку для тварин.

Влада дала доручення підготувати календарний графік всіх заходів з придбання та облаштування притулку та регулювання чисельності безпритульних тварин.

Перші результати такої співпраці вже є: 400 тварин пройшли стерилізацію і кастрацію в результаті співпраці міської влади, підприємців з благодійним фондом «Чотири лапи». Зараз цю роботу продовжує власними силами КАТП-0628 разом з ветеринарними клініками міста. За заявками житомирян КАТП-0628 відловлює і доставляє в клініку бездомних тварин, яких після стерилізації повертає на місце.

 - Після стерилізації в праве вухо собаки ставиться бирка. Якщо операція проводилася на маленькій собаці, бирка для якої дуже велика, у тварини під наркозом ампутують частину вуха. Таким методом позначають стерилізованих і кастрованих собак, - розповідає керівник ветеринарної клініки.

Учасники наради одностайні в тому, що для позитивних результатів роботи комунального підприємства та благодійної організації недостатньо. Для того, щоб вирішити проблему безпритульних тварин, потрібно об'єднувати зусилля міської влади, ветеринарних клінік благодійних фондів та житомирян.

Житомирські волонтери стверджують: саме «завдяки» самим жителям, часто домашні улюбленці стають «нічийними». Такі тварини є більш агресивними, ніж собаки, які народилися на вулиці.

Більше того, стверджує керівник ветеринарної клініки Валентина Квасоля, 80% бездомних тварин перебувають під часткової опікою житомирян. Завдяки групам волонтерів і жителям міста тварин на вулиці підгодовують і доглядають за ними. Тому головне питання сьогодні - безпечне і гуманне поводження з собаками (стерилізація та кастрація) і зменшення їх кількості на вулицях міста (переселення до притулку).

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.