У Житомирському водосховищі плавають мертві водорості - СЕС

У Житомирському водосховищі плавають мертві водорості - СЕС
Санепідемстанція Житомирській області встановила, що питна вода з водопроводу Житомира абсолютно не придатна для вживання в їжу, оскільки у водосховищі плавають мертві водорості.

Така відповідь була надана на звернення народного депутата України, уповноваженого представника парламентської фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" на Житомирщині - Олександра Мирного.

Парламентарій зажадав від керівника головного управління Держсанепідемслужби в Житомирській області провести аналіз води і надати компетентний висновок по її якості.

Зокрема, у відповіді керівник СЕС повідомив, що для того, щоб знешкодити неприємний запах води, потрібно задіяти спеціальний реагент, який, за його словами, є дуже дорогим.

- З 20-ти зразків питної води, які досліджувала Житомирська районна СЕС, у 14 зразків виявили відхилення від ГОСТу. Ми направили звернення Держсанепідемслужби в Житомирській області та отримали відповідь, що вода забруднена через мертві водорості у водосховищі. Назвати це питною водою можуть тільки фанатики ідеї "покращення життя вже сьогодні", яку вперто намагаються затвердити представники Партії регіонів. Така відповідь СЕС, у тому числі і про дорогий реагенті, ми вважаємо звичайною відпискою, а тому Олександр Мирний надалі направить запити до прокурора Житомирської області, меру Житомира і Житомирському обласному управлінню у справах захисту прав споживачів з вимогою зменшити плату на питну воду у зв'язку з її неналежною якістю, - зазначив представник партії Свобода, Максим Вілівчук.

Нагадаємо, що 4 липня 2013 народний депутат України, уповноважений Всеукраїнського об'єднання "Свобода" на Житомирщині Олександр Мирний звернувся до керівника головного управління Держсанепідемслужби в Житомирській області з вимогою невідкладно провести аналіз води з водопроводу Житомира та надати компетентний висновок по її якості, вмісту шкідливих або сторонніх речовин відповідно до норм вживання.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.