Бюджетна комісія Жітоміроблсовета не підтримала розпорядження Рижука про субвенції для ТТУ

Бюджетна комісія Жітоміроблсовета не підтримала розпорядження Рижука про субвенції для ТТУ
Питання перерозподілу коштів державної субвенції на пільгове перевезення пасажирів у громадському транспорті стало основним на засіданні бюджетної комісії облради.

Члени комісії розглядали розпорядження голови облдержадміністрації Сергія Рижука, яким заплановано здійснити перерозподіл виключно в інтересах КП ЖТТУ .

Представляючи це питання учасникам засідання, директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ганна Ємченко зазначила, що ситуація на підприємстві склалася непроста, подолати заборгованість по заробітній платі і по сплаті обов'язкових платежів не вдається, звернення за допомогою до державних інститутів поки результату також не дають, - передає радіостанція « Житомирська хвиля ».

- На превеликий жаль, наші неодноразові звернення і поїздки в Міністерство фінансів не знайшли позитивного рішення. Тієї субвенції, яку держава надала на пільгове перевезення, а також на послуги зв'язку та інші пільги, передбачені законодавством, їх шість видів, цих коштів нашої області, як і іншим областям, вистачає лише на 50 %, - сказав Ємченко.

Рижук погодився, що це розпорядження - вимушений крок, і на момент його підписання іншого виходу просто не було. Якщо депутати обласної ради підтримають такий перерозподіл, можуть з'явитися певні важелі впливу на рівні держави, а разом з ними - і надії перевізників інших міст і районів області, їм також будуть виділені кошти на компенсацію перевезень пільговиків:

- Загалом же, проблеми ТТУ можна вирішити тільки комплексним підходом. Це і монетизація пільг, і зміцнення матеріальної бази підприємства - придбання нових трамваїв і тролейбусів, і кардинальне вирішення питання з дублюванням маршрутів тролейбусів приватними автоперевізниками, - зазначив Рижук.

Голова обласної ради Йосип Запаловський:

- Справді, треба починати з перевізників по місту Житомиру і я думаю, що доручення буде на сесії обласної ради міській раді, щоб вони приєдналися до наведення порядку. І ми визначимо терміни, тому що поки окрім розмов, нічого, бо десь якась корупційна складова, мабуть, теж проглядається.

Запаловський запропонував підтримати розпорядження Рижука члени комісії не прислухалися до цієї пропозиції і не підтримали ні розпорядження, ні альтернативну пропозицію Миколи Тимошенко не забирати повністю субвенцію з районів, і дати всім по 50%.

Тому це питання буде винесено прямо до сесійної зали на обговорення депутатів. Сесія обласної ради призначена на 19 вересня.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.