На базі санаторію «Дениші», під Житомиром, відкриється новий дитячий табір

На базі санаторію «Дениші», під Житомиром, відкриється новий дитячий табір
Для того, щоб оздоровчі заклади Житомирської області збереглися, вони повинні бути заповнені дітьми.

Досвід таборів комунальної форми власності показує: якщо табір працює у 3-4 зміни та завантаження його становить не менше 90% від планової потужності, такий табір має прибуток в сумі 200-300 тис. грн.

Про це заявив заступник директора департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Антонюк.

Наше основне завдання - щоб в першу чергу працювали табори комунальної власності. В обласній власності перебувають три дитячі оздоровчі установи. Це, перш за все, табір, який в цьому році відкривається на базі санаторію «Дениші».

В Денишах планується оздоровити 400 дітей - по 100 за одну зміну. Табір «Орлятко», що відкрився в 2013 році планує прийняти в кожну з 4-х змін по 150 дітей. І, нарешті, в спортивному оздоровчому закладі «Олімпієць» відпочинуть 240 дітей - по 60 за зміну.

На території Житомирської області працюють табори, що перебувають у комунальній власності Бердичівської міської та районної рад, Андрушівського, Чуднівського, Любарського районних рад. Керівництво та власники цих таборів вже працюють над тим, щоб заздалегідь підготуватися до прийому дітей на оздоровлення та відпочинок.

Житомирщина - одна з двох областей України, де на оздоровлення дітей виділяються кошти сільських бюджетів. За словами Антонюка, це може бути всього 5-10 тис. грн. на оздоровлення 3-4 дітей, але в цілому по області в минулому році сільськими бюджетами було виділено близько 600 тис. грн.

Олександр Антонюк повідомив, що у зв'язку з подіями в Криму, нове керівництво міжнародного дитячого центру «Артек» відмовився від укладення договорів з Міністерством соціальної політики України на оздоровлення дітей. Відпочинок в цьому престижному таборі був нагородою для творчо обдарованих дітей, переможців різноманітних конкурсів та олімпіад.

Що стосується табору «Молода гвардія», то туди вже поїхало 2 групи по 27 дітей.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.