Житомирский водоканал возьмет кредит в размере 30 млн долларов

Житомирский водоканал возьмет кредит в размере 30 млн долларов
Депутати, на тридцять сьомій сесії міської ради, прийняли рішення про підтримку участі КП «Житомирводоканал» Житомирської міської ради в інвестиційному проекті, другому проекті розвитку міської инфрасктруры.

Про це «Журналу Житомира» повідомили в прес-службі міськради.

Це програма пріоритетних інвестицій у секторі водопостачання та водовідведення в Житомирі за фінансової підтримки Міжнародного банку реконструкції та розвитку (Світового банку). Сума кредиту, яку підприємство отримає на власне вдосконалення та реконструкцію становить 30 млн доларів США.

Сергій Сухомлин на першій прес-конференції як заступник міського голови, підняв питання про участь Житомира в конкурсі Світового банку для отримання кредиту.

«Хочу відзначити, що ми активно працюємо над тим, щоб наші комунальні підприємства різними можливими шляхами вибиралися з тих боргових ям, в яких вони знаходяться роками. Якщо говоримо про КП «Житомирводоканал», то борг за енергоносії на кінець квітня становив 40,3 млн грн. Станом на 1 липня поточного року цей борг становив 12,9 млн грн., І вже сьогодні підписано договір на зменшення цієї суми ще на 5,5 мільйона гривень», - констатує Сергій Сухомлин.

У результаті кредит, який отримає КП «Житомирводоканал», піде на модернізацію, а це: заміна водопровідних мереж і насосного обладнання, будівництво станції очистки води, впровадження системи автоматизації і диспетчеризації, будівництво нових і реконструкція існуючих аеротенків з системою розчиненого кисню.

Від впровадження всіх необхідних заходів з модернізації підприємства, Житомир отримає наступний результат:

Досягнення глибини очищення питної води до встановлених норм в Україні та ЄС;
Зменшення обсягу застосування хімічних реагентів для очищення води;
Збільшення терміну експлуатації обладнання;
Економію електроенергії;
Зменшення втрат води в цілому, а також і за рахунок зниження аварійності в мережах.

Начальник виробничо-технічного відділу КП «Житомирводоканал» Анатолій Сазонский, каже: "В разі впровадження зазначених заходів, на 19 228 тис. кВт год. у рік зменшиться споживання електричної енергії; зменшення експлуатаційних витрат економія планується до 195 тис. дол. США в рік; В загальному, коли весь проект буде реалізований, повний економічний ефект після впровадження складе близько 2 млн дол. США."

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.