Недобудований «Гастрольний театр» в житомирському парку, повністю знесли під забудову багатоповерхівки

Недобудований «Гастрольний театр» в житомирському парку, повністю знесли під забудову багатоповерхівки
Територію колишнього Шодуарівського парку в Житомирі, а нині - Парку культури і відпочинку, потроху забудовують житловим фондом, а недобудований «Гастрольний театр» розібрали.

На перетині вулиці Фещенка-Чопівського та Старого бульвару, на ділянці землі в 20 тис. кв. метрів предпарковой зони, де знаходився недобудований «Гастрольний театр», і був завершений на 60%, відтепер буде елітне житло.

Нагадаємо, історія знесення гастрольного театру почалася ще в 2012 році, за часів правління Володимира Дебоя. Первинний власник земельної ділянки, на якій розташовувався гастрольний театр, отримав цю ділянку землі з умовою закінчити об'єкт і запустити його в експлуатацію.

Але, ділянка перепродали, а завдяки владі, цільове призначення землі змінили з комерційною на житлову, що дозволило побудувати там елітний багатоповерховий житловий будинок. До речі, тодішній мер міста Житомира, назвав це «прекрасною ідеєю». В більшості міст України, паркова зона взагалі лежить під мораторієм на забудову, і ніяких капітальних споруд на таких територіях не можна зводити.

У свою чергу, забудовники заявляють, що об'єкт торгово-розважального або культурного призначення там будувати не рентабельно, а побудувати житло буде доцільніше.

Влітку 2014 року, фірма «Інвест-Технологія», повністю ліквідувала незакінчений «Гастрольний театр» на вже колишньої території парку культури і відпочинку ім. Юрія Гагаріна. Тепер фото з зображенням гастрольного театру стали архівними, а історія одного з найбільш грандіозних будов кінця минулого століття, так і залишиться історією.

Якщо б не таке ставлення місцевої влади до парковій зоні, яку забудовують житловими будинками, різними каплицями та забігайлівками, а на додачу ще й реконструюють ту частину парку, яка навіть не потребує, то парк КіО, який колись був подарований місту бароном Де Шодуаром, міг би стати візитною карткою міста Житомира, і одним з самих кращих і легендарних парків України.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.