Будівництво житлового комплексу в житомирському парку Гагаріна призупинено.

Будівництво житлового комплексу в житомирському парку Гагаріна призупинено.
Будівництво житлового кварталу в парку імені Гагаріна зруйнує улюблене місце відпочинку житомирян. В цьому переконаний голова громадської організації «Сила Закону» Сурен Геворгян.

Як повідомляє "Перший Житомирський", історія будівництва житлового кварталу «Сіті-Парк» почалася ще в 2004 році, коли компанія «Інвестиційні технології» уклала договір на придбання у парку недобудованого гастрольного театру з обіцянкою завершити його будівництво протягом 5 років.

Незважаючи на те, що «Інвестиційні технології» свої зобов'язання не виконали, в 2009 році міська рада знову продовжив договір з компанією. У липні 2013 року міська рада на чолі з Володимиром Дебоєм без широкого громадського обговорення прийняла рішення надати дозвіл для будівництва багатоповерхового будинку. Хоча згідно з Генпланом там повинні бути будівлі громадського призначення.

Після цього недобудований театр був знесений. Зараз перший з 9 будинків вже зведено. У листопаді минулого року виконавчий комітет Житомирської міської ради відмовив ТОВ «Інвестиційна технологія» у продовженні строку будівництва об'єкта, втім, за словами Сурена Геворгяна, в суді юристи міської ради не заперечують проти будівництва висоток.

Начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Євгена Черкасова говорить, що відповідно з документами у компанії «Інвестиційні технології» є всі підстави для введення в експлуатацію лише першої секції будівництва.

Щодо подальшої забудови території парку жодних документів управління архітектури не видавало. До того ж компанія за договором зобов'язана все-таки закінчити будівництво гастрольного театру. Втім поки судових позовів щодо його знесення від міської ради не було. Загалом, архітектор погоджується, що рішення міської ради про будівництво багатоповерхівок у парку Гагаріна було недалекоглядним.

Будівництво інших секцій житлового кварталу «Сіті-Парк» зупинено.

Як повідомляв «Журнал Житомира», в грудні минулого року, в парку ім. Гагаріна почалося будівництво житлового комплексу "Сіті-Парк".

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.