Виконавчий комітет ухвалив проект бюджету Житомира

Виконавчий комітет ухвалив проект бюджету Житомира
16 січня, після обговорення виконавчий комітет схвалив проект бюджету Житомира на 2015 рік 22 голосами з 43 зареєстрованих.

"Формування проекту міського бюджету на 2015 рік відбувалося в унікальних умовах. Верховна Рада прийняла Закон України "Про Державний бюджет України на 2015 рік". Фактично тільки після цього місцеві органи влади отримали базові показники, на підставі яких можна складати проекти місцевих бюджетів", - повідомляє директор департаменту бюджету і фінансів Житомирської міськради Сергій Гаращук.

У зв'язку із змінами в Бюджетний і Податковий кодекси і прийняттям низки законодавчих актів, які впливають на формування як дохідної, так і видаткової частин місцевих бюджетів, фінансовий документ міста формувався за новою схемою. Всі новації Податкового кодексу збільшують міський бюджет на суму близько 35 млн грн. Разом з тим, зменшено частину податку на доходи фізичних осіб, яка зараховується до міського бюджету з 75% до 60%.

"На повне утримання за рахунок коштів міського бюджету передано 44 дитячих саду, всі заклади культури, фізичної культури і спорту, соціального захисту. Натомість, школи і лікарні міститися виключно за рахунок субвенції з державного бюджету. Та обсягу таких субвенцій не вистачає на повноцінне забезпечення цих галузей фінансовим ресурсом, - продовжив свій виступ Сергій Гаращук. - у відповідності з вимогами ст. 77 БКУ коштів вистачає лише на заробітну плату та оплату енергоносіїв. Повністю незабезпеченими залишається харчування учнів 1-4 класів, придбання медикаментів для лікарняних установ і всі витрати по господарському утриманню галузей".

Утримання установ, які фінансуються з власних доходів міського бюджету, забезпечено в повному обсязі на весь рік. Витрати дитячих садків збільшені з метою забезпечення повноцінного та якісного харчування щодо дотримання встановлених норм. Проектом бюджету також передбачено утримання об'єктів міської інфраструктури та виконання заходів затверджених Житомирською міськрадою міських цільових програм.

Затвердження основного фінансового документа міста буде відбуватися на найближчій сесії міської ради. Ознайомитися з проектом фінансового документу можна тут.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.