Житомир замість таллінських тролейбусів отримає 30-річні з Вільнюса?

Житомир замість таллінських тролейбусів отримає 30-річні з Вільнюса?
Нещодавно "Журнал Житомира" писав про те, що незабаром на вулиці Житомира виїдуть б/у тролейбуси Skoda столиці Естонії Таллінна.

Цю інформацію надав перший заступник міського голови Житомира Сергій Сухомлин і повідомив, що тролейбуси були не в такому гарному стані, як перші, закуплені в Чехії, тому постачальник на заводі "Південмаш" у Дніпропетровську проводить капітальні ремонти цих тролейбусів перед їх передачею нашому ТТУ.

Наш читач, Живу_на_Восточной, в блогах на "Журналі Житомира" спростував інформацію, повідомивши, що Житомир купив тролейбуси з Вільнюса 1983-1989 років випуску з пробігом 1,2-1,5 млн. км.

На одному з транспортних форумів з'явилася інформація про продаж Вильнюской транспортною компанією на аукціоні за 177 тисяч літів 15 старих тролейбусів. Стаття написана 19 листопада 2014 року. У статті не раз згадувалася Україна і, зокрема, місто Дніпропетровськ. Якраз тоді були стрибки курсу гривні і точно визначити вартість не вдається, але приблизно 15 троллебусов обійшлися в 885 000 гривень.

За словами автора, навіть якщо і 885 000 грн. за 15 штук - то це дуже непогана ціна для старих (1983-1989 років випуску) тролейбусів, наприклад, всього 1 примірник модернізованої Škoda14TrM (1990-2002 років випуску) обійшовся Житомиру в 470 700 грн.

Наступна посилання представляла таку ж, але трохи більш широку інформацію про цю подію, де чітко написано, що тролейбуси купив якийсь «Торговий дім " Літан», що знаходиться в Дніпропетровську, який до того ж є дистриб'ютором заводу «Південмаш» (на якому, до речі, за словами Сергія Сухомлина, проводиться ремонт таллінських тролейбусів для Житомира). Як пише автор блогу, всі наші тендери виграла компанія «Дуотранс», яка вже постачає нам тролейбуси з Чехії. А «Дуотранс» також з Дніпропетровська, і частина її власників є співзасновниками ЗАТ «Літан».

Пізніше ще на одному литовському сайті з'явилася інформація про продаж Житомиру тролейбусів - Senieji Vilniaus troleibusai važinės Žitomire.

Як повідомив автора блогу, 15 вильнюских тролейбусів були відсторонені від роботи на маршрутах ще в липні-серпні 2013 року. На заводі "Південмаш" виконали фарбування кузова в зелений, заміну сидінь на такі, як у маршрутках "Богдан" і установку електронних маршрутоуказателей.

За станом на 26 березня Житомир отримав лише 12 чеських і 3 литовських тролейбуса, хоча спочатку (за умовами тендеру) тролейбуси повинні були прибути до Нового Року, потім перенесли до січня, тепер термін поставки відклали до березня-квітня. Коли місто отримає інші тролейбуси поки невідомо.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.