У Житомирі презентували электробус, який може проїхати 250 км без підзарядки

У Житомирі презентували электробус, який може проїхати 250 км без підзарядки
26 травня на площі Соборній у Житомирі відбулася презентація електроавтобуса.

Міськрада розглядає можливість створення нових маршрутів в мікрорайон Малікова, на яких курсуватимуть аналогічні еко-автобуси.

Про це повідомляє прес-служба міськради.

Электробус виготовили на базі моделі "Богдан", демонтувавши двигун внутрішнього згоряння і поставивши електричний. Також замість паливного бака встановили акумуляторні батареї з виходом до розетки. Український электроавтобус може проїхати без підзарядки 250 км. Заряджається від електромережі 380 Ст. На 100 кілометрів необхідно лише 50 кіловат електроенергії.

У даному транспорті всі внутрішні конструкції автобуса виведені назовні, щоб можна було їх зручніше експлуатувати і розглянути. В пасажирському автобусі все буде приховано, як у звичайному громадському транспорті.

Присутній на заході заступник міського голови Євген Демчик розповів, що Житомирська міська рада зацікавив проект запуску електробусів.

«Чи в район Малікова ми заводимо лінії і тролейбуси, або електробуси. Один электроавтобус коштує близько мільйона, а нам треба 16 машин на маршрут. Це в рази дешевше і не так обтяжливо для бюджету міста. До того ж, нам не доведеться будувати комунікації та електролінії», - сказав Демчик.

Житомирська міська рада запропонував представникам компанії, яка виготовила цей автобус, підготувати презентацію і комерційну пропозицію для подальшого прийняття рішення радою про можливості придбання електробусів в Житомир.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.