В Житомирі розпочинаються громадські обговорення про перейменування 11 радянських вулиць

В Житомирі розпочинаються громадські обговорення про перейменування 11 радянських вулиць
Міська влада прийняли рішення перейменувати більш десятка вулиць з радянськими і комуністичними назвами.

У зв'язку з чим сьогодні, завтра і післязавтра, в приміщенні міського будинку культури відбудуться громадські слухання. Початок: 10 червня о 15-00.

У перший день планують обговорити перейменування чотирьох вулиць:
Вул. Котовського на Вул. Грушевського;
Вул. Яна Гамарника на Вул. Сціборського;
Вул. Войкова на Вул. Героїв Крут;
Вул. Якіра на Вул. Трояновська;

У разі, якщо депутати під час чергової сесії міської ради підтримають відповідний проект рішення, простих житомирян чекає процес переоформлення документів.

Начальник Житомирського управління містобудування, архітектури та дизайну Євгена Черкасова говорить, що для людей це не значні витрати.

«На громадських обговореннях ми зможемо пояснили людям, скільки буде коштувати їм переоформлення документів. З досвіду перейменування вулиці Московської на Небесну сотню, великих витрат для людей не повинно бути. Найбільш сильно це торкнеться юридичних осіб», - пояснила вона.

Свої пропозиції та зауваження фізичні та юридичні особи можуть подавати в управління містобудування, архітектури та дизайну електронною поштою - uma@zt-rada.gov.ua.

Раніше «Журнал Житомира» повідомляв, що в лютому 2014 року члени трьох організацій запропонували замінити назви 20 вулиць в Житомирі, які носять імена комуністичних вождів і інших апологетів радянського комунізму. Пізніше з ініціативи Сергія Мірошникова вулицю Чапаєва вирішили перейменувати на вулицю Степана Бандери.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.