Як у Житомирі «по-новому» ходять маршрутки

Як у Житомирі «по-новому» ходять маршрутки
З 15 серпня у Житомирі всі маршрутки більше не їздять по вулиці Київській.

Як і планувалося, рух маршрутних таксі перенесли на другорядні вулиці Котовського та Бориса Тена, а на їх зупинках відтепер зупиняються тролейбуси.

Виконуючий обов'язки начальника Житомирського трамвайно-тролейбусного управління приїхав в центр міста, щоб самому перевірити, чи справляються тролейбуси з навантаженням. Він каже: житомиряни ще не адаптувалися до змін в маршрутах, і додаткові тролейбусні зупинки повинні їм у цьому допомогти.

"Ці зупинки додатково до тих стандартним зупинок, щоб людей не вводити в якийсь обман. Це додатково включили ці зупинки. Для того, щоб водії звикли, і пасажири. Ми тут зі свого боку навіть деяку консультацію надаємо пасажирам, які, так би мовити, не знають як їдуть маршрутки і тролейбуси", - говорить Олег Таможський.

Житомиряни, яким з Хлібного і Житнього ринку тепер доводиться йти на зупинку на вулиці Котовського, переважно незадоволені новою схемою руху. Вони скаржаться: через зміни в маршрутах доведеться витрачати більше часу, а іноді і грошей на додаткові пересадки.

"Людям, які йдуть з ринку, дуже важко. Тому що йдеш навантажений, найчастіше в суботу, неділю і треба йти на тролейбус, який не йде в певні райони. Я вважаю, що це було дурницею. І дуже недалекоглядною дурістю. І говорити, що цим ми врятуємо трамвайно тролейбусне депо... Нічого подібного. У мене мати пенсіонерка, вона поїхала на вокзал, пересіла на бюджетний транспорт, не заплативши ні копійки, та поїхала по Київській. Я, їдучи з цього району, звичайно, повторно платити дві гривні за тролейбус не буду, простіше пройтися", - розповідає мешканка Житомира Ніва.

Заступник Житомирського міського голови Євген Демчик з самого ранку перевіряє дотримання водіями нових маршрутів. Він каже: зафіксовані поодинокі випадки порушень, і переважна більшість маршрутних таксі рухається за новою схемою, а проблема маршруток приміського сполучення, які продовжують їздити по вулиці Київській, будуть вирішувати окремо.

"58, 10 маршрути. Виїхало ДАІ, зафіксувала, що вони виїхали з порушеннями, маршрутки були прибрані. Був одиничний випадок, ми його зафіксували. Виїхала служба ДАІ, перевірила угоди, і вони пішли на ті вулиці, які затверджені. Так, є приміські маршрутки, які ми сьогодні погоджуємо, і з понеділки вони зобов'язані їздити також до автовокзалу, або по другорядним, як ми затвердили ці схеми руху", - говорить Євген Демчик.

Євген Демчик також попередив: відтепер транспортні перевезення по вулиці Київській вправі здійснювати тільки тролейбуси. З перевізниками, які будуть порушувати умови договорів і будуть їздити за старими схемами руху, міська влада має намір розривати угоди.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.