В Житомирі хочуть знищити мототрек. Там планують будувати котеджне містечко.

В Житомирі хочуть знищити мототрек. Там планують будувати котеджне містечко.
Житомир може залишитись без свого мототреку, на якому вже декілька років змагаються мотогонщики із Житомира та всієї України. На його місці, на вулиці Червоноармійській (що на Богунії), планують будувати котеджне містечко.

Газета «20хвилин» вирішила поцікавитись ситуацією у Олега Ліпінського, відомого мотогонщика, капітана збірної Житомирської області з мотокросу.

- В нас є інформація, що на території мототреку планують будувати нове котеджне містечко, готується документація і вже побудовані макети будиночків, - розповів Олег Ліпінський. - Коли мером Житомира була Віра Шелудченко, вона виділила нам мототрек для участі в змаганнях та для підготовки спортсменів. Вона пообіцяла, що продаватись територія не буде. Офіційно ніяких документів на територію в нас не було. Віра Шелудченко пообіцяла, що поки вона буде при владі, ми зможемо спокійно тренуватись. А зараз до влади прийшов Дебой і виявилось, що наш трек у нас забирають.

Схоже, Дебоя не цікавить ні мототрек, ні розвиток мотокросу в Житомирі. Та й сам забудовник — МЖК «Інтернаціоналіст», як виявилось, нещодавно похвастався цим проектом ЗМІ. Микола Міскевич, голова правління МЖК розповів, що будівництво на місці мототреку вони планують реалізувати вже цього літа.

За його словами, це буде комплекс багатоповерхових будинків і кількох котеджів, дитячий сад, школа, міні-спорткомплекс, своя церква. І завдячувати всьому потрібно саме новій владі:

- З колишньою владою в нас не виходило домовитися. У нас навіть намагалися забрати землю, виділену під це будівництво. Тільки зараз пішов рух. Зараз ми знаходимося на передпроектній, макетній стадії , - похваствася Микола Міскевич журналістам Житомир-інфо.

- Ми вклали 10 тисяч доларів, щоб облаштувати там справжній мототрек, - розповів Олег Ліпінський. - За шість років ми провели там 12 змагань і шість чемпіонатів України.

Мотогонщики звернулись по допомогу до депутатів,. Ті пообіцяли, що будуть відстоювати мототрек. Навіть якщо нічого не вийде, то вони проситимуть в нового мера, щоб він виділив ділянку землі для нового мототреку.

Источник: 20 хвилин

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.