У Житомирській області за 5 років планують відновити і побудувати 25 малих ГЕС

У Житомирській області за 5 років планують відновити і побудувати 25 малих ГЕС
Губернатор Житомирської області Сергій Рижук своїм розпорядженням затвердив програму відновлення об'єктів малої гідроенергетики Житомирської області на 2011-2015 роки. Згідно з розпорядженням, головам райдержадміністрацій і мерам наказано вжити заходів з відновлення об'єктів малої гідроенергетики відповідно до програми і з залученням інвесторів.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації, 171 250 тис. грн, а основне джерело фінансування програми - кошти інвесторів.

Програмою передбачено, що будівництво та відновлення об'єктів малої гідроенергетики області має відбуватися за такими етапами:

спеціалізоване обстеження басейнів річок з метою уточнення водних кадастрів як вихідних даних для обгрунтування будівництва та визначення потужності.

Також передбачена розробка проектів регулювання водостоку і будівництва малих ГЕС; спорудження малих ГЕС та інтеграція їх в об'єднану енергосистему України.

За існуючими даними структура витрат при будівництві малих ГЕС в нових створах становить: гідроспоруди та будівлі - 45-50%, основне обладнання - 25-35%, засоби автоматизації та регулювання - 15%, витрати на інфраструктуру територій - 5-10%.

При готовому напірному фронті (існуючі водойми) витрати на будівництво зменшуються на 30-40%. Використання простих турбін на базі елементів серійних насосів знижує вартість турбінного устаткування на 20-30%.

Термін реалізації заходів програми - 5 років.

Всього в Житомирській області програмою передбачено відновлення 25 об'єктів малої гідроенергетики в різних районах області

Источник: zhitomir.info

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.